USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ заблокувала мережу російських інтернет-агентів

3 Лютого 2022 14:01
Служба безпеки України заявила про блокування мережі інтернет-агентів, яких координували з РФ.

За даними СБУ, вони розгорнули діяльність на Закарпатті, в Маріуполі та Кропивницькому і закликали до зміни меж території України, повідомляє УНІАН.

«Використовуючи фейкові акаунти, агітатори репостили деструктивний контент з російських пропагандистських сайтів. Їхню підривну діяльність координували представники спецслужб РФ», – повідомили в Telagram-каналі СБУ.

Як уточнили у прес-центрі Служби безпеки, в Маріуполі кіберфахівці викрили місцевого жителя, який через заборонені соцмережі агітував за порушення територіальної цілісності України. Також зловмисник закликав до агресивної війни проти України та популяризував угруповання бойовиків ОРДЛО. Крім того, він підшукував собі «прихильників» для вербування та залучення до протиправної діяльності.

Зараз чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій), ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України. Вирішують питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Кропивницькому викрито представника місцевої громадської організації, який через інтернет закликав до захоплення влади в Україні. Також він намагався проводити підривну діяльність серед мешканців обласного центру для дестабілізації внутрішньої обстановки в регіоні.

Слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

У Закарпатті нейтралізовано групу ворожих інтернет-агентів. Її організували двоє місцевих жителів. За завданням своїх кураторів вони поширювали агітацію щодо зміни меж території України. Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до злочинних дій.

У межах кримінального провадження обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
какли пiтари Показати IP 3 Лютого 2022 15:16
Який жах!
Суддя в дредах Показати IP 3 Лютого 2022 16:59
Тільки відкритий суд! Щоб боялись воріженьки.
В . Показати IP 3 Лютого 2022 17:34
Дать по 10-15лет пускай посидят подумают
123 Показати IP 3 Лютого 2022 17:52
Можете покришки на майданi закликали палити?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus