USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ перекрила наркоканал на волинському відтинку кордону з ЄС

1 Вересня 2008 16:08
Працівники Служби Безпеки України виявили і перекрили канал  контрабандного ввезення на територію України наркотичних засобів та психотропних речовин. Про це 1 вересня повідомляють «Волинські Новини».
На пункті пропуску «Устилуг» Ягодинської митниці під час проведення митного догляду автомобіля, який слідував з Республіки Польща в Україну, у спеціально обладнаній схованці правоохоронці виявили та вилучили понад 5 кілограмів синтетичної психотропної речовини метамфетамін, 1 кілограм амфетаміну, близько 2 тисяч таблеток МДМА (особливо небезпечні речовини, обіг яких заборонено) вагою понад 600 грамів та близько 100 г кокаїну, - повідомляє прес-група УСБУ у Волинській області.
Як з’ясувалось, чоловіка, який здійснював керування іномаркою, найняли для того, щоб нібито перевезти вказаний транспортний засіб із Литви до України. У місті Кам’янці-Подільському водія, якого використовували без його відома і згоди як наркокур’єра, мав зустріти власник автомобіля.
У кінцевому пункті призначення власника авто та прихованого вантажу затримали співробітники СБ України. Ним виявився молодий директор одного із приватних підприємств області.
Психотропні речовини та наркотичний засіб призначались для збуту на території України у Хмельницькій, Київській та Одеських областях. Зазвичай, такий товар поширюється реалізаторами серед молоді в розважальних закладах і коштує недешево. До прикладу, ціна 1 граму амфетаміну коливається від 130 до 180 гривень.
Вилучена партія наркотиків за цінами «чорного ринку» коштує понад 1 мільйон гривень. Наразі за цим фактом  порушено кримінальну справу за ч.2 ст.28, ч.3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичного засобу та психотропних речовин, обіг яких обмежено або заборонено, вчинений за попередньою змовою групою осіб), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років.
Молодику, який намагався збільшити свої статки, порушуючи закон, пред’явлено обвинувачення. Розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus