USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Серед «молочних лідерів» Західної України – Волинь, – Соколовська

3 Листопада 2008 14:25
З-поміж західних областей України лише Хмельниччина перевершила Волинь за обсягами реалізації молока. Про це під час наради у голови Волинської ОДА Миколи Романюка розповіла начальник інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації Світлана Соколовська, – повідомляє 3 листопада репортер «Волинських Новин».
За словами пані Соколовської, за січень-серпень сільгосппідприємствами області реалізовано понад 46 тисяч тонн молока. За цим показником Волинь – на 2 місці в західному регіоні і на 11-му – загалом по Україні. Більше серед західних областей реалізує лише Хмельницька область. Волинь, за даними моніторингу, розмістилася на четвертому місці за середніми закупівельними цінами на заході країни і на 14-му – в Україні.
Як стверджує Світлана Соколовська, Меморандум про взаєморозуміння між Волинською облдержадміністрацією, облрадою, сільгоспвиробниками та переробниками молока наразі у області виконується. В середньому одна тонна молока закуповується в населення за 1200-1500 гривень, а у сільськогосподарських підприємств – від 1500 гривень.
Довідково:
За 9 місяців 2008 року спеціалістами інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації здійснено 607 контрольно-інспекційних перевірок суб’єктів господарювання. З них 264 – проведено на підприємствах сільськогосподарського виробництва, 80 – в галузі м’ясо-молочної промисловості, 99 – в галузі хлібопродуктів, 64 – інших заготівельно-торгівельних організацій сільськогосподарської продукції.
 Під час перевірок проінспектовано 42 тисячі тонн молока і молочних продуктів, 700 голів худоби та 1 тисяча тонн м’яса на зберіганні, 83 тисячі тонн зерна, 1,5 тисячі тонн олії, а також перевірено цільове використання 9 тисяч тонн борошна державних резервів.
Станом на 1 жовтня 2008 року в інспекції зареєстровано 421 суб’єкт зберігання зерна, якими задекларовано 223 тисячі тонн зернових культур, у тому числі державного продовольчого резерву – 16 тисяч тонн. Постійно перевіряються  хлібоприймальні підприємства області щодо дотримання правил  зберігання зерна держрезерву.
Щомісячно спеціалісти інспекції здійснюють контроль за цільовим використанням борошна, з якого випікають  хліб масових сортів на кожному хлібопекарському підприємстві.
Як повідомила Світлана Соколовська, за оперативними даними середньорічне виробництво хліба та хлібобулочних виробів всіма хлібопекарськими підприємствами становить близько 50 тис. тонн. Найбільшу питому вагу у виробництві хліба та хлібобулочних виробів займають ВАТ «Хліб» і «Ковельський хлібокомбінат».
Для забезпечення безперебійного постачання населення області хлібом масових сортів із державних матеріальних резервів виділено 1300 тонн борошна. Станом на 9 жовтня на хлібопекарські підприємства та в роздрібну торгівлю фактично надійшло 7,1 тисячі тонн борошна, що становить 76% від виділеного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus