USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шахрай із Молдови нажився на волинянах на $ 90 тисяч

19 Червня 2013 08:00
Спритний громадянин Молдови, представляючись довірливим волинським підприємцем прикордонником чи міліціонером, видурив у них близько 740 тисяч гривень.

Про це йдеться в вироку Апеляційного суду Волинської області.

Метикуватий молдаванин вигадав цілу схему, як заробляти гроші. Він упродовж півроку (аж до березня 2013-ого) зумів видурити у довірливих волинян кругленьку суму – понад 740 тисяч гривень (тобто близько 90 тисяч доларів).

Зокрема одним громадянам він представлявся полковником прикордонної служби, маючи форменний одяг. Казав, що є інспектором-куратором західних областей України. Із них він брав гроші за «сприяння» у придбанні та розмитненні автомобілів.

Іншим уже називався полковником міліції, демонструючи липове посвідчення працівника підрозділу «Регіональне відділення МБО України. Комітет координації ВФ Міліції». Те, що такого підрозділу в органах УМВС Волині просто нема, ошукані не знали. Загалом жертвами шахрая стали близько півтора десятка підприємців.

Як стало відомо в суді, жодному із них збитки ще не відшкодовані. Суд визнав молдованина винним за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких шахрайство, виготовлення і використання фальшивих документів та присвоєння владних повноважень.

Згідно з вироком суду, шахраєві доведеться провести у в’язниці вісім років, а також компенсувати завдану постраждалим шкоду.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus