USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахраї продають фальшиву вакцину від коронавірусу, – Європол

28 Грудня 2020 14:36
За даними Європолу, шахраї вже почали пропонувати «вакцину від коронавірусу» онлайн, при цьому подібні фальшиві препарати можуть бути небезпечними для здоров’я людини.

Про це повідомила директорка Європейського поліцейського управління Катрін де Болль, інформує Українська правда з посиланням на DW.

На тлі початку масової вакцинації у країнах ЄС в інтернеті активізувались шахраї, які пропонують придбати у них речовини, які нібито є вакциною від Covid-19. У Європолі попередили, що той, хто вирішить купити таку «вакцину» у шахраїв, ризикує не лише втратити свої гроші а й здоров’я.

«Якщо людина стане жертвою подібного шахрайства, це, авжеж, може мати серйозну шкоду для здоров’я» – попередила де Болль.

Європол вже повідомив про підозрілі «продажі» державам-членам Євросоюзу та закликав їхніх правоохоронців бути пильними.

Де Болль додала, що державні відомства, які займаються зберіганням та транспортуванням вакцини, також мають бути готові до спроб викрадення препаратів. Єврпол вже визначив можливі «гарячі точки», в яких можуть бути здійснені подібні злочини.

Як повідомлялося, в країнах ЄС в неділю почалася масова вакцинація населення від COVID-19. Вакцина Pfizer/BioNTech від коронавірусу є першим препаратом, який був схвалений у Європейському Союзі. Її виробляють в північній частині Бельгії. Препарат вантажівками доставляють до всіх країн-членів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus