USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Шольц відкинув ідею обміну Taurus на Storm Shadow

12 Березня 2024 12:53
Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув ідею обміну ракетами з Великою Британією, щоб Україна могла отримати більше далекобійної зброї.

Про це німецький канцлер, якого цитує dpa, сказав на пресконференції в Берліні, повідомляє «Європейська правда».

«Я чітко висловився. Моя робота як канцлера, як глави уряду – бути точним і не викликати жодних хибних очікувань. Мої відповіді є достатньо чіткими», – сказав Шольц, відповідаючи на питання, чи розглядає він можливість обміну ракетами з Британією замість прямих поставок Україні.

Він також повторив, що не хоче передавати українцям систему озброєнь Taurus без німецької перевірки системи наведення, для якої, на його думку, потрібна німецька присутність в Україні.

Шольц також заявив, що побоюється, що Німеччина може бути втягнута у війну.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон зявив, що Лондон розглядає всі варіанти, у тому числі обмін ракет Taurus на британські Storm Shadow, щоб надати Україні далекобійне озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus