USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Шойгу наказав усім ПВК підписати контракти з Міноборони РФ, Пригожин відмовився

11 Червня 2023 13:57
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі «добровольчі загони», які перебувають на фронті, мають до 1 липня укласти контракти з оборонним відомством.

Про це повідомляє The Insider, передає Укрінформ.

Згідно з наказом, це надасть добровольчим формуванням «необхідного правового статусу, створить єдині підходи до організації всебічного забезпечення та виконання ними завдань».

При цьому окремі «добровольці» можуть підписати індивідуальні контракти як із загонами, так і з Міноборони.

«Добровольчими загонами» російська влада називає, зокрема, приватні військові компанії, наприклад ПВК «Вагнер». Згідно із законодавством, ПВК у Росії заборонені.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин відмовився підписувати контракт з міноборони РФ, як вимагає новий наказ Шойгу.

«Ті накази та укази, які формує Шойгу, поширюються на співробітників міністерства оборони та на військовослужбовців. ПВК «Вагнер» не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу. ПВК «Вагнер» органічно вбудована у загальну систему, ПВК «Вагнер» узгоджує свої дії з генералами праворуч, ліворуч, з командирами підрозділів. Те, що може статися після цього наказу – нам не даватимуть озброєння та боєприпаси – розберемося, як то кажуть, коли грім вдарить, прибіжать та принесуть озброєння та боєприпаси з проханням «допоможіть», – заявив Пригожин.

На запитання кому підпорядковується ПВК «Вагнер» Пригожин відповів, що верховному головнокомандувачу РФ (тобто Володимиру Путіну).

«Повністю підпорядковується верховному головнокомандувачу. На території, згідно з розпорядженнями Герасимова та Шойгу, ПВК «Вагнер» узгодить усі свої дії та виконує завдання, поставлені генералом армії Суровікіним», – заявив Пригожин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus