USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сільська школа на Любешівщині отримала мультимедійне обладнання

2 Лютого 2019 21:44
За сприяння Ірини Констанкевич було виділено 44 тисячі гривень на придбання мультимедійного обладнання в загальноосвітню школу с. Мала Груша, що на Любешівщині.

Про це повідомляється на сайті народного депутата.

У загальноосвітній школі села Мала Глуша Любешівського району навчається 160 дітей. Директор Юрій Харчик має 40-річний стаж і йде в ногу з часом, намагається створити учням всі умови, що відповідають «Новій українській школі».

«Розпочали працювати по програмі НУШ, маємо 19 першокласників, маємо і дітей з особливими потребами, однак всьому даємо раду», - розповідає Юрій Харчик.

Директор зізнається, що державного фінансування недостатньо, а тому суттєвою є підтримка народного депутата Ірини Констанкевич, адже за її сприяння було виділено 44 тисячі гривень на придбання мультимедійного обладнання в школу, яке вже активно використовується у навчанні.

Жителі села звернулися до нардепа також із проханням допомогти втілити в життя ідею облаштування пляжу та розчищення русла річки. Непокоїть їх і стан клубу, однак мешканці до цих пір не знають з чого розпочати зміни.

«Для того, щоб почати хоч щось робити у вашому клубі потрібна проектно-кошторисна документація, без цієї документації ніхто навіть цвяха не вб’є», - наголошує парламентар.

Окрім цього Ірина Констанкевич ознайомилась із життям школи. Учитель початкових класів Валентина Кухарик каже, що все, чим пишаються сьогодні діти та вчителі здобуте власними силами, наприклад ігровий стіл, який батьки змайстрували власноруч.

З ініціативи вчителя історії в школі відкрили етнокімнату. Експонати для неї педагоги збирали самотужки, світлиця зі стародавнім вбранням та весільним костюмом, а гордістю є старовинний іконостас, якому двісті років.

За підсумками зустрічі Ірина Констанкевич зазначила, що починати потрібно завжди з малого і лише спільними зусиллями можна домогтися змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 3 Лютого 2019 08:44
Нашим депутатам є в кого повчитися як з людьми працювати. Аби бажання було!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus