USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Сім’ї загиблих і зниклих волинських бійців АТО відпочинуть у Франції

8 Липня 2015 18:00
Співпраця волинських волонтерів із українськими француженками розпочалася ще рік тому. «Спочатку ми отримували посилки для наших військових від таких чуйних і неспокійних українських француженок MariyaNalin i NinaFrantz. І ця допомога не припиняється досі!», - пише на своїй сторінці у мережі Костянтин Зінкевич.

З його слів, орієнтовно на новорічні свята від пані Марії та української громади, яка мешкає у Франції, надійшла пропозиція прийняти на відпочинок на узбережжі океану кілька сімей воїнів, загиблих (тих, хтозникли безвісти) в АТО. А цих півроку, насправді, кипіла робота.

Найскладніше, зі слів Костянтина Зінкевича, було з документами, які довелося оформити для виїзду дітей за кордон, а це – довідки, виготовлення паспортів тощо.

«Для сім’ї, у якої тато зник безвісти, вивезти дитину за кордон взагалі надскладно. Хочеться подякувати Iryna Kurylo, яка усю документальну роботу в паспортних столах, судах, бюро перекладів та інших взяла на себе, використовуючи теж власний транспорт. Дякуємо чиновникам-Людям, які без зайвих додаткових пояснень йшли нам назустріч, бюро перекладів «Консул» у Володимирі за безплатні переклади та підтвердження усіх французькомовних документів.

Також величезна подяка Уляна Дейнека, яка тягне величезну «лямку» у спілкуванні і співпраці з французьким посольством та організацію усіх виїздів-приїздів родин героїв. Надзвичайна робота щодо організації поїздок та їх фінансуванню здійснюється також Іриною Галевич та радіо «Львівська хвиля», - пише Зінкевич.

З його слів, ще не всі документи вдалося оформити, але вже перша сім’я пакує валізи, інша доробляє паспорт, третя їде до посольства.

«Дасть Бог, усе буде добре, і результатом піврічної роботи буде відпочинок-реабілітація у Франції для сім’ї Наталия Задорожняя, Віра Крепець та мами загиблого Діми Головіна Анна Головіна і його діток.

Перед українською громадою у Франції, яка започаткувала проект «Частинка себе», просто схиляю голову! Ви робите надзвичайні речі- ці діти і мами «оживають» та відчувають себе потрібними!», - запевняє волонтер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
місто Показати IP 9 Липня 2015 00:44
Зінкевич-Також висловлюємо велику подяку для Алина Сыч та ПАТ "Володимир-Волинській птахофабриці" за 790 Євро, які коштували квитки для усіх цих родин на там-той край Європи, а фірмі-перевізнику "Магелан" за суттєві знижки на квиточки. - Виходить Костя із регіоналами може співпрацювати.
мама Показати IP 9 Липня 2015 13:43
Подвiйнi стандарти i брехня- це характеристика Зiнкевича.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus