USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

«Скаржилася, що не дають грошей на одяг». Чому з ОП йде Юлія Мендель

30 Квітня 2021 17:56
Сьогодні стало відомо про звільнення Юлії Мендель – прессекретаря президента Володимира Зеленського. Її призначили влітку 2019 роки після конкурсу, оголошеного в кінці квітня – відразу після офіційного визнання ЦВК перемоги Зеленського на виборах президента.

Мендель прийшла в офіс президента з журналістики – до призначення вона була главою київського офісу The New York Times. Та з Зеленським, вочевидь, раніше знайома не була. Для українських президентів таке було вперше: зазвичай, на такі делікатні посади з вулиці не беруть.

Але Юлії пощастило. Хоча до своєї другої річниці вона так і не допрацювала. Не виключено, що свою роль зіграли і скандали, які були пов’язані з прессекретарем Зеленського.

«Страна» з’ясовувала, чим запам’яталася Юлія Мендель на своєму посту і хто її може замінити.

Куди йде Мендель

Про те, що Юлія залишає свій пост, стало відомо 30 квітня.

Співрозмовники видання назвали два фактори, що зіграли свою роль. По-перше, непростий характер Мендель і її постійні скарги на умови роботи.

«Постійно скаржилася на невелику зарплату, на те, що їй грошей не виділяють на придбання стильного одягу, через що її вбрання постійно висміювали в ЗМІ. Те ще на щось. Дівчина, прямо скажемо, з непростим характером», – сказало джерело.

Другий фактор – негативне ставлення до неї глави ОП Андрія Єрмака. «Можливо, це і головний фактор. Єрмак критикував її роботу постійно і підводив до того, що прессекретаря потрібно міняти. До Мендель звичайно було багато питань суто фахового характеру. Але, не виключено, що в цьому випадку відіграв роль і інший момент – Юлія прийшла в офіс ще до Єрмака і була альтернативним главі ОП каналом комунікації Зеленського з громадськістю. Тепер же всі канали будуть замикатися на ньому», – говорить джерело.

За інформацією видання, Мендель вже двічі писала заяву про звільнення, але обидва рази її блокував президент, який добре ставиться до своєї спікерши. Але тепер рішення прийняте.

Пізніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив звільнення Юлії Мендель.

За словами Подоляка, Юлія Мендель не йде з ОП – вона залишиться працювати при президентові України, але вже в статусі радника з комунікацій з іноземними ЗМІ.

«Офіс Президента незмінно шукає варіанти власної трансформації, які дозволяють більш ефективно використовувати власних співробітників і постійно доуточнювати їх функціонали. Юлія Мендель є, безумовно, ефективним і професійним працівником ОПУ, і тому зосередиться тепер на ефективних та максимально відкритих комунікаціях з іноземними ЗМІ в статусі радника . Функції прессекретаря перейдуть до іншої людини після відповідних юридичних процедур і професійного відбору», – заявив Подоляк.

Низка джерел заявили, що наступним прессекретарем президента, після звільнення Мендель, стане нинішній прессекретар глави ОП Андрія Єрмака Дар’я Зарівна.

Однак сама Зарівна в коментарі виданню спростувала це. «Ця інформація не відповідає дійсності», – сказала вона.

Дарина до роботи у Єрмака була шеф-редактором видання l’officiel Online, засновницею нетворкінг-платформи Charitum та інтернет-журналу Vector.

«Вагітність» і громадянська війна. Чим запам’яталася Юлія Мендель

Юлія Мендель обіймає посаду прессекретаря президента з липня 2019 року. До цього вона працювала на телеканалах ICTV, «Еспрессо-ТВ», «Інтер», співпрацювала з The New York Times, писала для українського Forbes і американського Politico.

За час роботи на президента вона кілька разів потрапляла в скандали. Наприклад, коли відштовхнула журналіста «Схем» Сергія Андрушка, який намагався поставити запитання Володимиру Зеленському та тодішньому главі Офісу Президента Андрію Богдану.

Інцидент стався під час форуму YES, який проходив у Києві.
Сама Юлія Мендель заявила, що не штовхнула, а зупинила Андрушко, який вів себе нецивілізовано.

«Хочемо цивілізованої поведінки – давайте на цивілізоване «Ні» не кидатися на делегацію заради красивої картинки», – пояснила прессекретар.

Після цього прессекретаря глави держави звинуватили в непрофесіоналізмі і навіть зажадали її звільнення. А в Нацспілки журналістів засудили її поведінку.

«Я не тримаюся за посаду, тому що я впевнена, що завжди знайду роботу», – сказала тоді Юлія Мендель.

Також вона заявила, що після інциденту зазнала цькування: «Коли ми говоримо про питання свободи слова, треба розуміти, де закінчується дискусія і починається цькування ... Якщо у мене і було якесь неправильне поводження, воно не повинно викликати такого рівня цькування, буллінгу і харрасменту».

Ще одна, досить дивна історія з Мендель, сталася торік.

У мережі ширилися чутки вагітність прессекретаря від самого президента Володимира Зеленського. Їх запустили порохоботи, які почали говорити, що Юлія – нібито коханка глави держави.

Як «доказ» публікувалася ось ця фотографія з Офісу Президента, зроблена під час підготовки одного з інтерв’ю Зеленського.
Фейк був досить явний, але Мендель чогось вирішила на нього відреагувати. Вона записала відеозвернення, де спростувала домисли про вагітність від Зеленського. При цьому одяг вибрала досить двозначний для такого випадку.
В цілому від Юлії було багато досить неоднозначних вчинків. Так, мережа розсмішили досить безглуздого виду ведмедики-брауні, фото яких опублікувала Мендель у своєму Інстаграмі. Після хвилі реакцій, вона видалила фото.
Також був цілий каскад недавніх скандалів.

В одному з Facebook-коментарів вона опублікувала хештег #NoCivilWar in Ukraine. Тобто – «немає громадянської війни в Україні».

Хоча насправді малося на увазі, що Мендель проти формулювання «громадянська війна», яке часто використовують щодо Донбасу.
Неоднозначну реакцію викликала поява Мендель на телеканалі «Дім», де вона стала вести передачу «Погляд з Банкової» про досягнення Офісу Президента. Програма йшла російською, текст був явно написаний заздалегідь, але, тим не менше, у Юлії було багато помилок.
Обговорювали і висловлювання Юлії Мендель в ефірі «Дому», коли вона заявила про існування «української російської мови». Націоналісти її розкритикували. При цьому на Банковій її не захистили, і, як це вже було прийнято, – назвали її слова приватною думкою.

Остання історія з Юлією Мендель – це окуляри, які прессекретар, порушуючи протокол, повісила на декольте. Це сталося під час візиту Зеленського в Париж. Тему голосно обговорювали в соцмережах.
«Не витримала дівчинка хейта». Реакція соцмереж

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський припустив, що змінити Мендель може Найєм.

«Очевидно ж, що новим прессекретарем Зеленського повинен стати Мустафа Найєм» – написав він.

«Пишуть, що Мендель уже втретє пише заяву. Але на це раз ніби все серйозно.

Не витримала дівчинка хейта. Сподіваюся, наступним прессекратерам стане зріла, самодостатня людина», – написала блогерка Олена Яхно.
«У Макіавеллі новий правитель був гіршим за попереднього. В Україні кожен новий чиновник гірший за попереднього. Уже здригаюся, уявляючи, кого вони призначать на місце Мендель.

І, знаєте, у звільненні Мендель в цілому є щось глибоко неправильне. Це, приблизно так, якби Порошенко взяв і звільнив «жінку третього тисячоліття» або Іру Геращенко. Який взагалі сенс у цій владі без Мендель? »- задається питанням журналіст В’ячеслав Чечило.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Квітня 2021 18:27
жінці ліпше біля плити, з дітьми, а не ***ми мірятися. треба довіряти тисячолітньому досвіду наших пращурів
Абдулла до Анонім Показати IP 30 Квітня 2021 21:31
Істинно волос довгий - ум короткий.
Одним словом Показати IP 1 Травня 2021 16:00
Просто тп

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus