USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Верховний Суд скасував результати виборів на 87 окрузі, де переміг «слуга» Вірастюк

2 Травня 2021 08:43
Велика палата Верховного Суду скасувала протокол ЦВК про встановлення результатів виборів на 87 окрузі в Івано-Франківській області. За результатами виборів на окрузі переміг спортсмен Василь Вірастюк від партії «Слуга народу».

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«Сенсація святкової ночі. Велика палата Верховного Суду України скасувала протокол ЦВК про встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі 87, за даними якого переміг Василь Вірастюк.

Поки немає доступу до рішення суду для його повного аналізу, але політичні і правові наслідки вже інтригують», – повідомив аналітик громадянської мережі «Опора» Олександр Клюжев.
Частково задоволено такі позовні вимоги за апеляційною скаргою Олександра Шевченка: визнано протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі № 87 та визнано протиправним і скасовано протокол ЦВК від 22 квітня 2021 року.

Зазначається, що таке рішення мотивовано серед іншого тим, що при встановленні результатів голосування в окрузі № 87 ЦВК не було забезпечено перевірку всіх порушень, що були допущені та на які посилались учасники виборчого процесу.

Нагадаємо, за даними ЦВК, на довиборах до Верховної Ради, які пройшли 28 березня, переміг кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк. Він набрав 31,25% голосів. Його конкурент, представник від партії «ЗА Майбутнє» Олександр Шевченко набрав 29,69%.

Зауважимо, результати підраховували більше тижня, а сам підрахунок супроводжувався порушеннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 2 Травня 2021 09:32
Вірастюк був нормальний чоловік, а як поліз в політику, то аж бридко його бачити. Страх, як людей портять гроші.
Ігор луцький Показати IP 2 Травня 2021 11:17
Ганьба махінаторам.Ганьба для влади.Тільки проведення нових виборів і наявнісь спостерігачів ОБСЄ.Ніяких Тищенків не допускати до виборчих комісій.За використання адмінресурсу-кримінал.
Волиняка Показати IP 2 Травня 2021 13:19
Гарна новина!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus