USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Склад і корисні властивості соняшникової олії

5 Лютого 2024 17:48
Одним з найбільш поширених жирів рослинного походження, що їх використовують у кулінарії, вважається олія. Також її активно застосовують в інших сферах діяльності: косметології, харчовій промисловості, для технічних цілей.

У побуті для приготування їжі використовується рослинна олія двох видів: рафінована та нерафінована. Перша найбільше підходить для смаження, фритюру, тушкування. Друга потрібна для приготування холодних страв, наприклад, салатів. Також є й інші види соняшникової олії.

1. Гідратована – обробляється водою, зберігається до шести місяців.

2. Виморожена – метод виробництва дає можливість запобігти утворенню осаду та помутнінню.

3. Дезодорована – відсутні запах та смак.

4. Вибілена – має найсвітліший відтінок.

Склад продукту

Варіабельність складу олії достатньо широка. Він залежить не тільки від сорту соняшника, але й від регіону вирощування, методу одержання кінцевого продукту, типу віджиму та виду очищення. Але в кожному продукті у різній кількості є не синтезовані організмом жири, вітаміни, фітостероли. До жирних кислот належать:

- арахідонова;

- олеїнова;

- стеаринова;

- лінолева;

- пальмітинова;

- ліноленова.

Вони беруть участь у роботі нервової системи. Крім жирних кислот, у соняшниковій олії міститься цілий комплекс вітамінів. Це кальциферол (вітамін D), ретинол (вітамін А), вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6), токоферол (вітамін Е). Їх кількість у складі безпосередньо залежить від виду товару. У нерафінованій олії вміст вітамінів більший. Придбати її можна на сайті MAUDAU.

Чим корисна олія для людського організму

Дієтологи вважають, що цей рослинний продукт є хорошим антиоксидантом природного походження. Він позитивно впливає на роботу багатьох органів і систем організму.

1. Покращує роботу судин та серця – зміцнює стінки судин, знижує рівень холестерину, запобігає розвитку атеросклерозу, серйозних серцево-судинних захворювань.

2. Позитивно впливає на функціонування головного мозку, сприяє покращенню когнітивних функцій.

3. Нормалізує роботу ШКТ.

4. Сприяє нормальному функціонуванню сечостатевої та ендокринної систем.

5. Запобігає дочасному виникненню ознак старіння.

Продукт рекомендовано вживати помірно, особливо людям із зайвою вагою, оскільки він може підвищити рівень цукру в крові. Звести його вживання до мінімуму бажано алергікам та людям із жовчнокам'яною хворобою. Високоякісна продукція не провокує побічних ефектів. Шкоди організму завдає лише неякісна олія.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus