USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Смог перетворив Делі на «газову камеру»: жителям видали понад 5 млн респіраторів

2 Листопада 2019 13:35
У столиці Індії Делі забруднення повітря досягло небезпечного для населення рівня. Місцева влада оголосила надзвичайний стан.

Про це повідомляє BBC-Україна.

Спеціальна комісія Верховного суду ввела обмеження в самому місті і декількох сусідніх штатах. У регіоні призупинили будівельні роботи та заборонили салюти. Міські школи закриті як мінімум до наступного вівторка. Школярам і їхнім батькам вже видали понад п’ять мільйонів респіраторів.

Глава міського уряду Арвінд Кеджрівал заявив, що Делі перетворюється на «газову камеру». Тим часом, місцеві публікують в соцмережах фотографії зі смогом, який накрив місто. Люди скаржаться, що ситуація з кожним роком стає все гіршою. Спричинили забруднення повітря місцеві фермери, які звикли спалювати стерню після збору врожаю. На Півночі Індії восени щорічно спалюють понад 23 млн тонн таких відходів. Ситуацію ускладнюють пуски салютів до свята Дівалі, викиди автомобілів і виробництва, а також будівельний пил. Зазначається, що в складі смогу присутні двоокиси вуглецю, азоту і сірки. Мікрочастинки пилу також осідають в легенях людини, а іноді і потрапляють прямо в кровоносну систему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus