USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соболєва звільнили з посади голови антикорупційного комітету Ради

6 Грудня 2017 18:05
Більшість членів парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції проголосували за звільнення народного депутата від "Самопомочі" Єгора Соболєва з посади голови комітету.
Про це повідомляє ТСН.

Так, народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв звільнений з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. За таке рішення проголосували 12 народних депутатів із фракції "Блоку Петра Порошенка", "Відродження", "Опозиційного блоку". Двоє утримались.

Роботу Соболєва визнано незадовільною. Далі рішення буде передане на розгляд Верховної Ради України.

Перед голосуванням політик зазначив у своєму Facebook, що 15 місяців заважав Петру Порошенку та його оточенню призначити залежного аудитора НАБУ, "за допомогою якого вони збираються розправитися з командою Артема Ситника". "Рекомендовані комітетом під моїм керівництвом Роберт Сторч (аудитор ФБР), Марта Борщ (прокурор на процесі США проти Лазаренка) та Карлос Кастресана (керівник антикорупційного трибунала для Гватемали) нашим клептократам не підійшли. Тепер вони перейшли у контратаку. Або вони нас, або ми їх", - повідомив депутат від "Самопомочі".

У жовтні цього року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство може ініціювати зняття недоторканності з Соболєва через побиття учасника АТО Ярослава Ходаківського. "Як тільки у нас будуть факти, які прямо свідчать про провину народного депутата, безумовно, я не можу виключити подання про скасування депутатської недоторканності ", - сказав голова ГПУ.

Луценко зазначив, що обставини інциденту обтяжуються тим, що Соболєв позиціонує себе одним з організаторів акції протесту. Сам народний депутат не проти, якщо з нього знімуть недоторканність, і навіть сам за це буде голосувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus