USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сьогодні вночі - «космічний танець» планет

30 Червня 2015 23:00
Побачити «космічний танець» Юпітер і Венери можна буде неозброєним оком сьогодні вночі. Про це повідомляє Радіо 24.

Дві планети на один тиждень наблизяться надзвичайно близько одна до одної. Під час цього явища Юпітер і Венера будуть здаватися однаковими, хоча Юпітер набагато більший. Спостерігачам може здатися, що компанію їм складає зірка Регул, хоча вона знаходиться на відстані 80 світлових років від нашої планети.

Наступного разу таке злиття можна буде побачити в серпні 2016 року.

Зауважимо, Юпітер є найбільшою планетою Сонячної системи, його класифікують як газовий гігант. Венера вважається землеподібною планетою. Після Сонця і Місяця вона є найяскравішим об’єктом на земному небі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
юрій Показати IP 1 Липня 2015 09:03
могли й раніше написати....а то - вчора можна було побачити((( - нецікаво вже!
Пішохід до юрій Показати IP 1 Липня 2015 11:21
Для того щоб побачити щось цікаве на небі треба не ВН читати а хоча б інколи задирати очі і дивитись Візуальне зближення Венери і Юпітера можна було спостерігати ще місяць назад Шкода що Сатурн \ лівіше \ від цієї парочки \ видно тепер тільки в бінокль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus