USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні для волинян в обласному управлінні захисту прав споживачів діє «гаряча» лінія

13 Березня 2009 08:53
Захистити свої права та отримати консультацію спеціаліста щодо конкретної проблеми з порушення прав споживача волиняни можуть, зателефонувавши сьогодні, 13 березня, на пряму телефонну лінію обласного управління у справах захисту прав споживачів. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
За захистом своїх прав споживача волиняни можуть звернутися до обласного управління у справах захисту прав споживачів, – сказав його начальник Геннадій Кожевніков під час ефіру на каналі «Нова Волинь». «У нас є телефони, по яких йде консультація. До речі, завтра (13 березня – «ВН») відбуватиметься гаряча лінія, коли кожен зможе задати своє питання», – зауважив пан Кожевніков.
 
Серед основних проблем, які виникають у споживача, – незнання нового законодавства. Наприклад, відповідно до нього, унеможливлюється процедура одразу розглянути скаргу споживача, – зауважив він. Також наразі споживач не має права обміняти товар уже не під час гарантійного терміну, а  тільки якщо товар не був у вжитку.
 
Законом передбачений гарантійний ремонт за рахунок того, хто продав товар, або за кошти сервісного центру протягом 14 днів. Сьогодні відшкодування матеріальної та моральної шкоди відбувається за допомогою судів за відповідним рішенням. 
 
Окрім того, законодавство передбачає не тільки права, а й обов’язки споживача. Наприклад, споживач має роздивитися товар і не «брати кота в мішку», – розповідав Геннадій Кожевніков.
 
Довідково:
 
Телефони, названі Геннадієм Кожевніковим: (80332) 72-55-83 та 72-62-33.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus