USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Солдатові, який втік із військової частини на Волині, загрожує до 10 років за ґратами

17 Квітня 2019 22:08
Озброєний солдат утік із військової частини у Володимирі-Волинському. Коли військовослужбовці прийшли міняти його з варти, на місці нікого не знайшли, йдеться у ТСН.

Втікаючи напередодні ввечері, 18-річний військовослужбовець захопив автомат і набої. Скільки саме набоїв, у поліції не кажуть. Відомо, що зазвичай у наряд видають повний комплект – 60 патронів. Аби відшукати озброєного солдата, оголосили план перехоплення «Сирена». З ночі патрулі чергують на всіх виїздах з міста.

Його зникнення помітили напередодні ввечері, коли військовослужбовці прийшли міняти його з варти, на місці нікого не знайшли. Шукати 18-річного Артема Григоренка взялись і військові, і поліція.

«Родом юнак з Миколаївщини з багатодітної родини. В армію його призвали у листопаді, а в цю частину перевели три місяці тому. Його керівники існування дідівщини заперечують. «Артем врівноважений, спокійний хлопець. Якщо людина чимось збентежена, вона емоційно проявляє себе, але Артем таким не був», – каже начальник прес-служби 14 ОМБР Надія Замрига.

«Родина Артема про його зникнення дізналася від військових. Запевняють, що жодних конфліктів з сім’єю у нього не було. Поліція опрацьовує усі версії зникнення солдата, зокрема, й конфлікт з коханою дівчиною. Про те чи може бути втікач небезпечним у частині говорять обережно. «Я не можу про це судити. Аде ви розумієте, що будь-яка людина з вогнепальною зброю апріорі є небезпечною», – каже прес-офіцер 14 ОМБР Катерина Литвинчук.

За самовільне залишення військової частини зі зброєю солдатові загрожує до десяти років за ґратами. Якщо він сам з’явиться до правоохоронців – це стане пом’якшувальною обставиною. Відповідальність загрожує не лише дезертиру, а й тим хто допустив його зникнення. Як саме хлопець зміг залишити частину, зараз з’ясовує поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дідовщина Показати IP 17 Квітня 2019 22:25
Причини, чому 18 річний хлопець залишив військову частину, саме це поліції потрібно в першу чергу з'ясовувати
51 незнаменита Показати IP 17 Квітня 2019 22:51
Уточнюю на строкову службу призивають з 20 до 26 рокыв,пропоную понять і простить.
До діда Показати IP 17 Квітня 2019 22:55
Раз його перевели з іншої частини значить вже шось не те. Нормальних солдат командир як правило старається тримати біля себе
Ввввааа Показати IP 17 Квітня 2019 23:17
Зате, лишиться живим
Однозначно Показати IP 18 Квітня 2019 15:26
Невже "дістали" хлопця..товариші по службі!??? А як батькам зараз важко від невідомості за сина , ще й винним зроблять.Треба адвоката гарного найняти ,щоб допоміг розібратися по правді ,а не за наклепом "отців командирів"
Таня Показати IP 29 Квітня 2019 22:51
В наших військах давним давно потрібно навести порядок. Не дарма звідти втікають! А на службу беруть лише сиріт з бідних сімей! Якщо всі, то всі! Якщо ніхто то ніхто! А вони лише дурних шукають!
Сергій Показати IP 1 Березня 2024 17:57
Це тому,бо там рабство а не служба знаю служив прокляті часи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus