USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Сотні тисяч каталонців у Барселоні вимагають незалежності від Іспанії

11 Вересня 2018 21:13
Сотні тисяч каталонців вийшли сьогодні на вулиці Барселони, щоб відзначити Національний день регіону – Діаду, і висловити підтримку незалежності від Іспанії.

Про це з посиланням на La Vanguardia повідомляє Європейська Правда.

Точна кількість учасників акції наразі невідома, але каталонська поліція заявила про "близько мільйон учасників демонстрації".

Місцеві ЗМІ повідомляють, що демонстранти займають близько 6 кілометрів проспекту Діагональ - одного з найширших і найдовших проспектів Барселони. Загальна довжина проспекту 11 кілометрів.

Багато учасників демонстрації тримають в руках прапори Каталонії та різноманітні плакати із написами "свобода" англійською та іспанською мовами.

Демонстрація відбувається майже через рік після проведення референдуму, що призвів до проголошення нереалізованої декларації про незалежність.


Каталонські сепаратистські лідери та активісти, які проштовхували референдум, виступаючи проти територіальної цілісності Іспанії, перебувають у в'язницях або втекли з країни.

Глава уряду Каталонії Кім Торра заявив, що відновить кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центральної уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Вересня 2018 21:20
Цікаво-кому це потрібно? В 20-21-століттях будь яка революція робилась за "імпортні" гроші в інтересах "мецената".
ненависний московіта Показати IP 11 Вересня 2018 22:07
Каталонія та Донбас з Кримом то є різні речі.В Каталонії цього хоче народ.У нас в Криму та на Донбасі відділитися (читай украсти землі України) хотіли московітські фашисти.Тільки сліпий цього не бачить.
Степан (Крымчанин) до ненависний московіта Показати IP 12 Вересня 2018 00:44
Глупишонок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus