USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Справу сфабрикували, щоб знищити моє господарство». Волинській «рабовласниці» винесли вирок

23 Січня 2024 20:39
Рік умовно з випробувальним терміном і по 20 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду двом потерпілим. Такий вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд фермерці з села Вербаїв Луцького району Ніні Заболотських. Жінку обвинувачували в тому, що вона тримала своїх працівників у трудовому рабстві. Справу розглядали в суді 2,5 року.

Нагадаємо, влітку 2021 року правоохоронці звинуватили фермерку в тому, що вона тримала в трудовому рабстві трьох чоловіків.

«Жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатації громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. Опісля відвозила чоловіків до місця, де розташовані господарські приміщення, забирала в них документи, поселяла громадян в хліві разом із тваринами. За виконану роботу підприємиця не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства», – зазначали тоді правоохоронці.

Натомість сама Ніна Заболотських наголошувала, що хтось таким чином просто хоче знищити її господарство. Односельчани стали на захист фермерки.

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», Ніна Заболотських акцентувала, що жодних доказів її вини немає.

«Ніяких доказів моєї вини немає. І свідки були, і я те саме кажу, і всі в селі скажуть, що моєї вини немає ніякої», – сказала на останньому судовому засіданні жінка.

Проте Луцький міськрайонний суд визнав фермерку винною і призначив їй один рік умовно з випробувальним терміном і по 20 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду двом потерпілим.

До слова, жінку виправдали за статтею «привласнення документів», адже третій потерпілий відмовився від своїх звинувачень.
Ніна Заболотських упевнена, що справу проти неї сфабрикували.

«Не знаю, за що мене винною зробили. За те, що вони оббрехали і що прокурору потрібна була справа. Подав усе це поліцейський. Я знаю, хто подав. Це був наш дільничний… Це було зроблено, щоб знищити моє господарство. Але я худобу люблю і думаю, що надалі буду тримати худобу, як дасть Бог мені сили. Це просто немислимо: щоб чесну людину, яка працює по-чорному, оббрехали і повірили брехунам, бо їм треба така справа. Я знаю, що наш дільничний за деякий час перейшов у Національну поліцію і пішов на підвищення за те, що він зробив таку справу проти мене. Я не боюся говорити про це, тому що це правда», – прокоментувала вирок Ніна Заболотських.

Вона додала, що буде подавати апеляцію. «Я доведу ту неправду, тому що справа була сфабрикована, щоб знищити моє господарство», – підкреслила фермерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патріот Показати IP 23 Січня 2024 21:43
Нормальна роботяща жінка!
Бульба Показати IP 23 Січня 2024 23:27
Ужас Я не хочу жити в такій країні!!! Рабовласниця????судді і прокурори отримують по 200000грн зарплати!!! А вона тримаж хазайстао!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus