USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США виділять Україні додаткових $150 млн на підсилення безпеки

16 Квітня 2021 17:08
Адміністрація президента США Джо Байдена посилює безпекову підтримку України.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на посольство США, про це тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін сказала у Яворівському бойовому навчальному центрі під час церемонії передачі командування від оперативно-тактичної групи «Ілліні» до ОТГ «Рейвен» у рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U).

Вона наголосила, що з 2014 року США надали Україні безпекову допомогу на $2 млрд, що «охоплює широкий спектр заходів із перетворення української армії на дієздатну й ефективну силу, якою вона є сьогодні».

«Адміністрація Байдена продовжує та посилює цю підтримку», – зазначила Квін.

Зокрема, у березні Міністерство оборони США визначило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на $125 млн, який передбачає фінансування, військову підготовку, обладнання і консультативну допомогу.

Також цього фінансового року Конгрес США ухвалив рішення про надання Україні додаткових $150 млн безпекової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
@ Показати IP 16 Квітня 2021 18:46
Це добре.Але чи не осядуть в чергове ці кошти в кишенях можновладців ? Якщо в брата судді вовка знаходять понад 4 лямів долярів-то чергову допомогу розпорошити запросто.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2021 21:58
Влада США сприяє підвищенню обороноздатністі України набагато більше ніж наша власна українська влада усіх рівнів. Закон про надання земельної ділянки учасникам бойових дій не забезпечений чітким механізмом, землю отримують лише якісь "особливі" учасники бойових дій. Мій чоловік отримав вже декілька відмов по селах навколло Луцька. Розмови про те, що на сході наші бійці захищають свою рідну землю, тепер мені сприймається якось дивно - яку свою, конкретно чию? - ту що депутати продають через рішал за десятки тисяч доларів,набиваючи власний карман. Учасник бойових дій не може отримати навіть 10соток під забудову - скрізь відмови. Наступного разу,коли припре, хай влада відправляє тих, хто дійсно є власниками української землі -депутатів і владців.
Я до Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 03:07
почало доходити.. на 7 рік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus