USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Столичні нардепи втягують Волиньраду у передвиборчі перипетії

19 Вересня 2014 16:15
Нардепи зі столиці розробили законопроект, мовляв мінімальна зарплата в усіх має бути понад 4 тисячі гривень, і хочуть, аби обранці волинян підтримали їх.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики сьогодні, 19-го вересня.

Так, на розгляд профільної комісії запропонували проект рішення «Про звернення народних депутатів України Опанащенко М.В. та Рибакова І.О. щодо підтримки законопроектів № 4842 та 4843 стосовно збільшення розміру мінімальної заробітної плати».

«Зараз мінімальна зарплата 1218 гривень. За їх пропозиціями має бути погодинна оплата роботи – не менше 25 гривень, а місячна - не менше 4171 гривні. Законотвроці також пропонують скасувати механізм, згідно з яким розраховують мінімалку відповідно до прожиткового мінімуму», - роз’яснив ситуацію голова бюджетної комісії Анатолій Грицюк.

Депутати Волинської облради назвали цей законопроект популістським, розробленим заради піару.

«Як би вони сказали, що ці гроші заберуть від тих депутатів-мільйонерів і дадуть на зарплати, то так, ми б підтримали, але ж в доповідній вони не пояснюють, де взяти гроші», - висловився з цього приводу член комісії Борис Загрева.

Про те, що таке прохання виконати нереально, запевнив присутніх депутат-бізнесмен.

«У мене на підприємстві працює 60 людей. Якщо цю ініціативу втілити у життя, то фонд оплати праці так зросте, що підприємство доведеться закрити. Їхні ініціативи - це фантазія», - наголосив Іван Смітюх.

Тому члени профільної комісії проігнорували прохання нардепів, а їх звернення лише взяли до відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
тактак Показати IP 19 Вересня 2014 18:39
Ці "столичні" завжди все мутять, а собі кишені набивають! Звідки у Гузя гроші на відкриття офісу свого "блоку"? На Київському майдані (зліва від ОДА) сьогодні марафет наводили, рекламу вішали, а там оренда не дешева!:) Він теж мутить в області з подачок і по наказах М.Мартиненка, який є сірим "кардиналом" політичних афер і все Гарьоня робить з одобрямс і по наказах того Мартиненка, який і Ющенка зпалив і всіх завжди "зливає", а сам білий і пухнастий, чому і Гузя навчив! То що вони можуть для людей???
Анонім Показати IP 19 Вересня 2014 21:41
коментар було видалено
Соціолог Показати IP 19 Вересня 2014 22:38
«У мене на підприємстві працює 60 людей. Якщо цю ініціативу втілити у життя, то фонд оплати праці так зросте, що підприємство доведеться закрити. Їхні ініціативи - це фантазія», - наголосив Іван Смітюх Це сусіди , поляки , за аналогічну роботу платять 24 000 тис. грн. (по курсу). А я Смітюх, буду полішукам 4 100 платити? Якого милого? Коли вони згодні і за 1 000грн. працювати! Тим більше , нам, Смітюхам, хочеться поскоріше в пір,я вбратися, догнати тих шведських мільйонерів, які століттями і поколіннями накопичували капітал. А ми за пару років їх перегонимо на фактично дармовій рабсилі! Тим більше бидломаса і далі нас обирає, значить їм подобається моя політика! P.S. Брат мій їм може трохи не подобається, а я ж не кричав - Путін памагі! Я собі так по тихому.....
політолог до Соціолог Показати IP 20 Вересня 2014 10:16
Смітюхи, для прикладу, та інші хоч щось створили і людям роботу дають! А Гузі, Пирожики, Вітіви... тільки все руйнують і нічого не створюють для людей, а лише бла-бла... Рабсили кажете? Ну не буде роботи де хоча б ту 1000 (хоча платять більше) людям взяти? Гузі дадуть можливість і створять робочи місця?:) Не балаканиною треба, а справами, а сьогодні що Свобода, що НФ - це все балаболи і таких самих до своїх лав набирають!!!
Григорій до політолог Показати IP 20 Вересня 2014 12:37
Зачем стадам дари свободи......Смітюхи і їм подібні "хоч щось створили і людям роботу дають".....???? І що ж вони в цій державі створили? 136 місце в світі за рівнем життя! Все пізнається в порівнянні. А порівняння навіть з найближчими сусідами далеко не на користь України. Але рабська психологія доморощених політологів підказує їм - добре , що хоч так, добре що барин з ...на чоботях хоч 1000 дає, а може і не дати. Нормальна організація праці, гідна зарплата це для Європи, Азії, Америки а ми ж в Африканських джунглях на деревах...А тут панімаш невдячні.....треба як політолог лизнути вчасно, може яка кісточка і перепаде від дупутата, який. денно і нощно про полішука бдіт
Сolonel до політолог Показати IP 20 Вересня 2014 12:42
Молодь уже думає як збудувати державу, де праця, будь яка буде гідно оплачуватись. Їх уже не влаштовує ситуація. яка подобається "політологам" - фактично безоплатна праця на користь інших. Заробітної плати вистачає тільки на оплату комунальних послуг, сякий такий харч, та проїзд на роботу.
факт Показати IP 20 Вересня 2014 16:53
О то такі як "Григорій" і "Сolonel" і несуть бузу у суспільство! А Україна хоч була на вищому рівні, чого ви так бажаєте? Була - при Кучмі, але тоді це не сподобалось і захотіли змін - маєте і досі! Про рівень праці і зарплати: а не багато ви хочете у теперішній час? Вам складові високих зарплат перелічити, чи самі пошукаєте і не будете позоритись?! Як буде нормальне суспільство, коли людина тільки закінчила ВУЗ і з доволі сумнівним дипломом хоче відразу роботу, начальником у кабінеті і з високою зарплатою? Може спочатку треба попрацювати на 1500, досягти чогось, з результатом підвищать зарплату до 2000 і т.д. і т.п. Так ні - не хочуть!!! То про що може бути мова?! А от "здобувати", бузити, все трощити, що люди роками будували... - це ми попереду всіх і вся! З такими "будівельниками" країни ніколи не буде, а буде 136 місце і нижче, поки з мізками не почнуть товаришувати і своїми думати!!!
Colonel до факт Показати IP 20 Вересня 2014 18:58
Ох як сумбурно. Це Факту санітар чи сусіди по палаті сказали, що "А Україна хоч була на вищому рівні, чого ви так бажаєте? Була - при Кучмі, але тоді це не сподобалось і захотіли змін - маєте і досі! "?
Інсайдер до факт Показати IP 20 Вересня 2014 22:38
Всі попередні владці білі і пухнасті, потрібно посипати голову попелом, попросити пробачення. Лохи бучу підняли, якісь майдани влаштовували, кричали : корупція повністю роз,їла державний організм, поставила країну на край могили. Будь який пересічний громадянин знав скільки, кому потрібно занести за "вирішення питання" , яке сам же клерк на голому місті і створив. Скільки брав прокурор міста, нач. міліції і т.п. Тобто у нас все заєбцово було, у всякому разі Хвакт так думає. А при Кучмо, так взагалі «процветаніе і всеобщее благоденствіє» …….(виключно для нечистих на руку чиновників, лизоблюдів, рекетирів і рейдерів)
Анонім до Інсайдер Показати IP 25 Вересня 2014 20:31
зараз те саме, тiльки мордяки iншi! I так буде поки оте совкове поколiння не перейде у той свiт!!!
Анонім до факт Показати IP 25 Вересня 2014 20:29
Досягти чогось? А ти спробуй попасти в начальники, або хоча б секретарем в ОДА, якщо тобi не посприяють зверху, а як попадеш, то довго не протримаєшся, бо "нiхто не посприяв".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus