USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Студенти луцького коледжу мерзнуть, бо не вистачає коштів на газ

13 Березня 2018 14:51
Другий день поспіль студенти Волинського коледжу Національного університету харчових технологій у Луцьку сидять за партами в куртках й мерзнуть. Усе через неналежне фінансування, запевняють в адміністрації, однак скільки коштів не вистачає – сказати не можуть.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулися студенти закладу й розповіли про проблему.

«Дуже холодно в класах, доводиться сидіти у куртках. Ще перше-друге заняття – нічого, а далі через сирість та холод усе тіло промерзає, пальці мерзнуть, ні про яке навчання не можна думати, аби тільки швидше піти звідти. Нам нічого не пояснюють, кажуть потерпіти тиждень-два, мабуть, чекають поки весна теплом зігріє нас», - розповідають студенти.

Директор навчального закладу Ігор Корчук спочатку відмовився коментувати, мовляв, у кабінетах 15-18 градусів тепла й нічого драматизувати. Однак потім таки пояснив, що студентам холодно – бо дорогий газ.

«Це пов’язано з великою вартістю плати за газ. У нас є кошторис і ми за нього не можемо вийти. То ж ви знаєте, що в ОДА штаб засідав, не вистачає коштів. У нас на оплату газу не вистачає грошей, багато не вистачає. За минулий місяць ми спалили 135 тисяч кубометрів газу, він дорогий і неякісний. То ви запитайте у тих, хто дає нам його в 10 разів дорожче, ніж його собівартість», - пояснив директор.

Втім, якої саме суми коштів не вистачає, аби студенти навчалися в теплі, директор так і не зміг назвати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ЛУЧАНИН Показати IP 13 Березня 2018 15:03
А чому газ неякісний тільки в коледжу, він так само неякісний і в будинках інших лучан, пора вже Коротею зайнятися відповідними органами
Лучанка Показати IP 13 Березня 2018 15:24
"Нічого драматизувати" - звичайно, якщо рухатись і пити гарячий чай-каву, а просто сидіти - дубак ще й який.
Просто українка Показати IP 13 Березня 2018 18:35
Олігархи-глитарі наживаються на українцях, які від злиднів починають один одного ненавидіти. Мерзнуть не тільки луцькі заклади, а й столичні (напр.університет Шевченка) і винуваті у цій ситуації не директори та ректори (якраз вони зацікавлені в освітньому процесі без скандалів). А з такими тарифами на енергоносії практично 80 % країни стали бідняками, якщо не жебраками (скоро вже назвуть нас рабами, бо є і такий тариф). Зато є і "досягнення нашої влади" - Ахметов і партнери в складі найбагатших людей світу. І хто винуватий в цій ситуації: директор, ректор, бухгалтер, вчитель? То ж, панове українці, на кого будемо посилати відповідні органи?
Олександра Показати IP 13 Березня 2018 22:07
Дитина брала в коледж термометр - в кабінеті було 13 гр.!!! Скоротили пари- зробили замість 120 хв. , 45 хв. пара . це взагалі законно? Можливо, буде менша оплата за навчання?
Лучанин до Олександра Показати IP 13 Березня 2018 22:53
Правильно зробили, що скоротили пари. Здоров'я треба берегти. Держава за нас простих людей ніколи не думає...
Для Олександри до Олександра Показати IP 14 Березня 2018 07:56
Пара триває 1 год. 20 хв, що становить 80 хв, а не 120. Видно, що мама студентки дуже освідчена людина...
Грамотій до Для Олександри Показати IP 26 Березня 2018 18:06
*Освічена
Лучанка Показати IP 14 Березня 2018 08:04
А чому не написали що ще мерзне СНУ, Політехнічний..., чи їхнім студентам холод не страшний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus