USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд зобов’язав Гіркіна виплатити по $20 млн родичам жертв рейсу МН17

30 Січня 2018 17:44
У США група родичів жертв катастрофи рейсу МН17 під Донецьком виграла позов до колишнього міністра оборони так званої «ДНР» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) і отримала право на компенсацію від нього. Про це нідерландському виданню Zembla повідомив американський адвокат позивачів Флойд Уайзнер, передає Mind.ua.

Колективний позов 25 родичів загиблих був поданий до окружного суду Північного округу Іллінойсу. Позивачі, яких представляла адвокатська фірма Флойда Уайзнера, стверджували, що Гіркін несе відповідальність за загибель пасажирів і екіпажу літака, та вимагали компенсацію.

Рішення суддя окружного суду Джоан Хамфрі Лефкоу прийняла 20 грудня 2017 року. Кожен родич загиблих у катастрофі, вказаний у позові, має право на $20 млн компенсації.

За словами адвоката, позов було подано не заради грошей. Він вважає головним, щоб сім'ї загиблих домоглися справедливості та щоб ті, хто причетний до цієї трагедії, були притягнуті до відповідальності.

«Ми припускаємо, що компенсації не отримаємо, не можна обскубти курку без пір'я, це більше символічне рішення», – заявила Сілен Фредрікc, мати одного із загиблих пасажирів «Боїнга».

Ігор Гіркін у коментарі телеканалу «Дождь» заявив: «Мені від цього ні тепло? ні холодно. Якщо у мене з'явиться зайві півмільярда доларів, я не проти заплатити родичам за невідомо ким збитий «Боїнг», мені не шкода буде допомогти людям».

Довідково. 17 липня 2014 в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира - були громадянами Нідерландів. Літак впав в зоні, контрольованій бойовиками. Тіла загиблих перевезли в Нідерланди для експертиз. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 30 Січня 2018 18:53
Караул, скрєпи, скрєпи, бл*дімірбл*діміровіч, памагі ...
ПАСАЖИР Показати IP 30 Січня 2018 18:59
ХАЙ ТЕПЕР ДНР ПРОДАЄ ШАХТИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus