USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Свято семи артистів»: у Луцьку вітали Володимира Павліка

23 Січня 2019 18:28
21 січня відзначив особисте свято знаний у творчих (і не тільки) колах лучанин Володимир Павлік – керівник Міжнародного проекту культурно-професійних обмінів, представник Європейського центру правової співпраці (м. Страсбург), член Національної спілки журналістів України, письменник. Також він є постійним відвідувачем і організатором світських імпрез у древньому Лучеську. А в теплу пору року його можна часто побачити у центрі й Старому місті «верхи» на велосипеді.

Досить оригінально, що замість біографічної довідки на обгортці своїх книг він подає, зокрема, знак Зодіаку – Водолій – та життєве кредо:

«Творіть спогади. Ігноруйте сірість. Перемагайте нудьгу. Не допускайте самотності. Відчуйте свою значимість. Цінуйте спілкування. Дійте результативно. Інвестуйте в дітей. Виховуйте почуття власної гідності. Будьте собою!»


Більшість із цих мимовільних настанов сучасникам були втілені 20 січня у Палаці культури Луцька, під час традиційної зустрічі учасників Міжнародного проекту культурно-професійних обмінів, що діє протягом 17-ти років. За цей час учасники проекту, за сприяння Володимира Павліка, відвідали 23 країни світу.

Зустріч, традиційно, відбулася у форматі концерту, який Володимир Павлік на честь свого Дня народження щиро подарував землякам.

Ведучим дійства став відомий волинський музикознавець, інтелектуал і журналіст, один із натхненників легендарного фестивалю «Оберіг» Василь Ворон.

Розпочав так зване «свято семи артистів» відомий автор і виконавець, лідер легендарних «Чорних черешень» Юрій Поліщук, який подарував гостям народний гімн «Волинь», авторства Олександра Смика.


Бардівську естафету у своїх виступах згодом підхопили неповторними акордами Едуард Драч із Києва, який тридцять років не виступав на сцені теперішнього Палацу культури, та Сергій Шишкін із Володимира-Волинського.

До слова, Сергій Євгенович нещодавно отримав звання Заслуженого діяча мистецтв України. Попри проблеми зі здоров’ям, він прийняв запрошення давнього друга Володимира Павліка і влаштував для лучан і для себе своєрідну музичну терапію. У перерві між композиціями спонукав утаємничених глядачів відгадати наступну пісню, що закономірна цій порі року – «Западенська зима».

На поетичну хвилю без музики перелаштував присутніх ще один товариш і однодумець винуватця дійства – наш земляк із світовим визнанням своєї творчості – Ігор Павлюк. Він прочитав, зокрема, і свіженький вірш-присвяту Володимиру Павліку.

Згодом співачка й композиторка Галина Конах, заручившись музичною підтримкою чорних і білих клавіш, виконала декілька авторських творів і відому ліричну композицію з репертуару Селін Діон.


Детальніше ж про своє професійне й особисте Володимир Павлік ділиться у книгах: «Овації, або Замальовки з натяком...» і «Гандзя». Їх мали змогу придбати усі охочі з автографом автора. Він також не приховав, що вже готує до друку третю, присвячену волинському скульптору, живій легенді Луцька – Миколі Голованю.

Музичну ж частину дійства довершив виступ оригінального й досі не чутого в Луцьку дуету «КоКо Меланж». Хоча один із його учасників неодноразово виступав на сцені Палацу культури. Так незвично назвали себе композитор, піаніст, радіоведучий, голова журі фестивалю «Оберіг-2018» Роман Коляда та співачка і фольклористка Анастасія Колодюк, створивши неповторну суміш стилів, яка, судячи з реакції присутніх, припала їм до смаку.

«Свята ніч, тиха ніч...». Зі святково прикрашеної сцени з імпровізованим вогнищем душевно залунали ці символічні відомі рядки як прощання з новорічно-різдвяними святами.

Світлана ЗОЗУЛЯ.

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus