USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Світова економічна криза для Прем’єрки Тимошенко – палка-виручалка?

24 Грудня 2008 17:26
Голова Волинської обласної організації партії «Єдиний центр» Володимир Бондар переконаний, що причини економічних і соціальних негараздів в Україні – глибока політична криза і відсутність єдиного розуміння, як із неї вийти. Про це він 23 грудня заявив під час прес-конференції для ЗМІ, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Те, що настрій українців з огляду на реалії їх життя є не новорічним, а песимістичним, за словами Володимира Бондаря, свідчить про глибоку політичну кризу в державі і відсутність розуміння, як із неї вийти. «Ми багато говоримо про світову економічну кризу і її наслідки для України. З моєї точки зору, це не зовсім коректне пояснення всіх тих проблем, які ми в Україні маємо», – наголосив він. За словами голови ВОО ЄЦ, кризові явища характерні для економік багатьох країн, але у них є приріст ВВП і серйозна робота урядів, спрямована на мінімізацію наслідків кризи. В Україні ж – суттєве падіння виробництва і найбільша у світі інфляцію. Але, на переконання політика, пояснювати все це кризою є спрощенням позицій.
«Безперечно, ми сьогодні маємо серйозну урядову кризу і невміння вирішувати економічні питання, які стоять перед Україною. Світова економічна криза як «палочка-виручалочка» потрібна уряду і Прем’єр-міністру України, щоб пояснити власні серйозні прорахунки», – зазначив пан Бондар.
У проблемі нестабільності національної валюти звинувачувати лише НБУ, на думку пана Бондаря, – теж непрофесійно. Нацбанк може здійснювати лише монетарні заходи. А якщо економіка держави ринкова, то саме ринок диктує курс. І він залежить від того, які надходження від експорту має країна. В Україні політика уряду послаблює позиції валюти, а ми тільки імпортуємо продукцію, вбиваючи національного виробника, – ствердив він.
Володимир Бондар погодився із оприлюдненою в ЗМІ позицією лідера Партії регіонів Віктора Януковича, що уряд шукає не причини виходу з кризи, а винних на кожному етапі. «Пряму відповідальність повинні нести керівник уряду і його економічний блок. А показавши невміння приймати рішення, Кабмін зараз узагалі мусив би  піти у відставку, – вкотре наголосив очільник волинських єдиноцентристів.
Натомість пан Бондар вважає на часі утворення уряду національного порятунку (до якого, як він означив, можуть увійти члени 4-х фракцій ВР ), який зможе запропонувати програму поетапного виходу з кризи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Грудня 2008 17:44
Володя певно ще розраховує на посули Балоги, та тепле крісло??? Та ні Він напевне сподіваєтся на посаду губернатора - рятівника??? Ні він чекає поки прийде повний П ___ЕЦ
Анонім Показати IP 24 Грудня 2008 18:11
У нестабільності нацвалюти звинувачувати Нацбанк - не професійно. Професссіонал ти наш!
Анонім Показати IP 24 Грудня 2008 18:20
Володимире Нальковичу! А Ви вже зате класно областю керували! Майстер найвищого розряду. То-то вже профі. А які досягнення: найменша на Україні середня заробітна плата чого лише вартує. Вам є чим пишатися і підстави учити всіх і вся як треба працювати. Якби Шиба не взяв на себе весь негатив, то саме Ви б зайняли нішу улюбленця народного. Частіше нагадуйте нам про себе і народ забуде Шибу й візьметься за Вас.
Оглядач Показати IP 25 Грудня 2008 10:19
Коли вже вся ваша ліберальна шайка подінеться з України? Коли до вас дійде, що ринок не є саморегулюючою ситстемою і потрібно поєднувати ринкові механізми з елементами державного регулювання та планування, державних замовлень та закупок? Повчіться хоча б в тієї Америки 30-рр ХХст на яку ви всі молитесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus