USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Табачник забере з підручників «брєдятіну» про Голодомор

28 Травня 2010 14:20
Міністр освіти Дмитро Табачник обіцяє прописати в навчальній програмі, що Голодомор - це не геноцид українського народу.

Про це він заявив на гарячій лінії в «Комсомольській правді в Україні» - пише «УП».

«Наше міністерство зараз працює над найскладнішим питанням - це визначення стандартів освіти, тому що брєдятіна з гіперболізацією тільки однієї форми оцінювання - це не реформа, а обман учнів і суспільства», - заявив міністр.
«Якщо говорити про суб'єктивність, то вчитель зобов'язаний виконувати навчальну програму, але в ній потрібно чітко прописати, що Голодомор 1933 року - це загальна трагедія народів України, Росії, Бєларусі, Казахстану, і вказати, скільки людей померло від цього лиха в кожній з республік», - упевнений Табачник.
«При цьому, написавши правду, що найвищі втрати сільського населення, понад 41 відсоток, були в Саратовській області. Тоді вчитель не зможе промивати голови школярам у відповідності зі своїми суб'єктивними поглядами», - додав він.
Табачник також запевнив, що «ніколи ні в Росії, ні в Україні не говорили про спільний підручник для шкіл».
«Ми обговорювали з нашими вченими спільний навчальний посібник для вчителів, у якому буде представлена точка зору істориків з Академій наук Росії й України. Щоб учитель міг ознайомитися з фактами, документами, що аргументують або захищають позицію тієї чи іншої сторони», - заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 28 Травня 2010 14:55
Хто б уже скоріше забрав з міністерства освіти того "брєдослова" Табачника. :-(
Ладомир Показати IP 29 Травня 2010 13:10
Побільше б таких людей як Табачник. Молодець.
Ладомир. ДЕ БУЛА УКРАЇНА В ЦЕЙ ЧАС??? Показати IP 29 Травня 2010 13:17
1930-е годы стали весьма противоречивым периодом в истории Украины, в который вместились такие масштабные события, как коллективизация, Голодомор, индустриализация и создание на Украине крупнейших промышленных центров. В это время на Западной Украине, вошедшей в состав Польши, осуществлялась политика полонизации. Проводниками этой политики в Галиции и на Волыни стали польские осадники — переселенцы в основном из числа отставных военных, вместе со своими семьями переселявшиеся польскими властями в «Кресы всходне». Количество переселенцев-осадников исчислялось сотнями тысяч. Для их расселения у украинцев отбирались лучшие земли. С приходом к власти в Польше в результате государственного переворота 1926 года Юзефа Пилсудского здесь установился авторитарный режим, известный как «санация». Политическая оппозиция преследовалась правовыми средствами и силовыми методами. По отношению к национальным меньшинствам проводилась политика «культурного подавления», которая осенью 1930 переросла в массовые репрессии против украинского населения Галиции и Волыни («Пацификация»). Подразделения польской полиции и армии были введены в более чем 800 сёл, было арестовано более 2 тысяч человек, ликвидированы украинские организации, сожжено около 500 домов. Составной частью «пацификации» стали украинские погромы со стороны польских шовинистических группировок. Сопротивлявшихся произволу польских властей отправляли в польский концлагерь Берёза-Картузская. Ответная реакция украинцев на этот этнический произвол не заставила себя долго ждать. В Западной Украине была сформирована Организация украинских националистов (ОУН), которая повела подпольную борьбу против польских властей. Террористами ОУН был убит Бронислав Перацкий — министр внутренних дел Польши, сторонник жёстких мер против украинцев. В 1938-39 автономная Подкарпатская Русь в составе Чехословакии была в результате Мюнхенского договора и раздела Чехословакии захвачена Венгрией. ВИКИПЕДИЯ! Питання: де були кордони України в 1933 і яке відношення голодомор мав до Західної України?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus