USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Табачник запропонував росіянам державні місця в українських вишах

7 Квітня 2010 18:09
Міністерство освіти і науки України готове надати можливість 120 громадянам Росії, серед яких 70 мають українське походження, здобути освіту у вузах України.

Про це заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник у ході третього засідання Підкомітету з питань гуманітарного співробітництва Україно-російської міждержавної комісії в Москві, передає Кореспондент .

"Ми пропонуємо вперше в 2010-2011 роках, що Міністерство освіти і науки України надасть можливість 120 громадянам Росії - 50 громадяни Росії і 70 громадяни Росії українського походження - здобути освіту безкоштовно з отриманням державної стипендії за освітньо-кваліфікаційним відповідним рівнями "спеціаліст" і "магістр", - сказав Табачник.

Він зазначив, що 115 вузів України постійно співпрацюють за двосторонніми договорами з 472 вузами і науковими установами Росії.
У свою чергу, міністр освіти і науки РФ Андрій Фурсенко сказав: "Студентами можна і потрібно обмінюватися, але більше уваги треба звернути на аспірантуру".

За словами директора Департаменту міжнародного співробітництва в освіті і науці Міністерства освіти і науки РФ Владислава Нічкова, в 2009-2010 навчальному році в російських вузах навчалися понад 7,5 тис. громадян України, з них близько 6 тисяч безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus