USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Так звана ЛНР переводить школи на російські стандарти

11 Січня 2015 16:38
З 12 січня в усіх школах “ЛНР” розпочнеться перехід на російські стандарти освіти. Таку заяву “директора науково-методичного центру розвитку освіти ЛНР” Оксани Колесникової наводить ТАСС, повідомляє УНН.

З її слів, перехідний період триватиме до грудня 2015 року включно. Поки що переходити на російські стандарти почне лише початкова школа, тобто 1 — 4 класи.

Колесникова зазначила, що ще в листопаді минулого року у так званій “ЛНР” була введена п’ятибальна система оцінки знань учнів, а шість навчальних закладів у якості експерименту приступили до навчання за російськими програмами у всіх класах.

“Згідно з російськими стандартами в початковій школі вводиться інтегрований курс "Навколишній світ", що дає основи історії, астрономії, природознавства та суспільствознавства, безпеки і здоров’я. В 4-му класі обов’язково вивчатиметься предмет “Основи релігійних культур ”, а за вибором навчального закладу — “Основи світської етики”. У 7-11 класах з’явиться курс “Історія Батьківщини” (рос. “История Отечества” — ред), який будуть читати замість “Історії України”, — розповіла вона.

Колесникова також заявила, що луганським школам не вистачає російських підручників та методичних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus