USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Те, що виробляють наші перевізники, ні в які рамки не вкладається, ‒ Романюк

24 Жовтня 2012 13:11
За пропозицією Луцького міського голови Миколи Романюка проект рішення про проведення конкурсів на перевезення пасажирським транспортом в Луцьку члени виконкому міськради відправили на доопрацювання.

Про це стало відомо під час позачергового засідання виконкому 24 жовтня.

Міський голова запропонував перенести розгляд питання про проведення конкурсів на перевезення пасажирським транспортом на наступне засідання виконавчого комітету. Посадовець пояснив, що планує зустрітися з перевізниками, вкотре обговорити з ними питання встановлення GPS-обладнання.

«Перевізники впираються, а GPS в нас буде. Якщо до слідуючого виконкому не домовимося, то є пропозиції з інших міст, є перевізники, які готові «зайти» в місто Луцьк і возити пасажирів. Тому, що вже те, що виробляють наші перевізники різними шляхами, – ні в які рамки не вкладається», ‒ наголосив Романюк.

Втім, перш ніж проголосувати за пропозицію градоначальника, члени виконкому обговорили проект рішення. Так, Володимир Гунчик наголосив, що з початку наступного року ЄС вводить екологічний стандарт викиду Євро 3, тоді як від луцьких перевізників за умовами конкурсу вимагають лише мати транспорт з рівнем викидів вихлопних газів стандарту Євро 2. «Я не буду за таке голосувати, це забруднення довкілля», ‒ наголосив Гунчик.

Його доповнив заступник міського голови Василь Байцим. Посадовець зауважив, що в польському Любліні вимога до громадського транспорту ‒ стандарт Євро 6, у Білостоці – Євро 5. «Подивіться, яка зараз екологія в Луцьку. Знайдіть зв’язок із захворюваннями!» ‒ заявив Байцим.

Він також зауважив, що умови конкурсу на перевезення були розроблені, зокрема, як реакція на скарги лучан щодо роботи громадського транспорту в місті. «Перевізникам це не буде подобатися – те, що євростандарти; те, що не піднімаємо тариф; що, на кожному маршруті має бути автобус пристосований для неповноспавних. Тут конфлікт буде завжди, хто б не займався цим питанням», ‒ висловився Байцим.

Зрештою, члени виконкому підтримали пропозицію Миколи Романюка й вирішили перенести розгляд питання про конкурси на пасажирські перевезення в Луцьку на наступне засідання виконкому.

Зауважимо, що проект рішення передбачає оголошення й проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в місті Луцьку та затвердження об’єктів конкурсів і графіку їхнього проведення. Мова про маршрути №4 «Залізничний вокзал – Вересневе»; №9 «Теремнівська ‒ Дружби Народів»; №9а «Полонківська ‒ с.Липини»; №15 «ЦУМ ‒ проспект Молоді ‒ ЦУМ»; №15а «ЦУМ ‒ проспект Молоді ‒ ЦУМ»; №20 «Дружби Народів село Гаразджа (кладовище)»; №24 «Вересневе ‒ Єршова»; №26 «Окружна ‒ Вишків»; №30 «Володимирська – село Підгайці»; №31 «ТЦ Слон – село Боголюби (філія обллікарні); №32 «Окружна ‒ с.Липини»; №47 «Карбишева – село Боголюби (філія обллікарні).

Також документом передбачено, що перевізники ще до початку проведення конкурсів мають забезпечити наявність GPS-обладнання сумісного із системою «МАК» підприємства «Візор» на автобусах, що виставляють на конкурс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Студент Показати IP 24 Жовтня 2012 17:26
А чи є десь така норма, яка може перевірити рівень шуму та загазованості в салоні, так саме в салоні автобусів, що курсують на 15 та 15-а маршруті? Мені просто цікаво, як там кондуктори виживають, а дві зупинки не витримую. І хто ж такі хороші автобуси до маршруту допустив?
санстанція до Студент Показати IP 25 Жовтня 2012 22:58
такі норми є. викликайте спеціаліста, платіть за вимірювання, і з результатами звертайтесь до суду.
селянин Показати IP 24 Жовтня 2012 19:21
в село гаразджа хочуть іздять маршрутки хочуть ні вони обнагліли вже
люди Показати IP 24 Жовтня 2012 19:23
пустіть на село гаразджа трійку і будемо мати спокій вся гаразджа просить
приєднуюсь до люди Показати IP 25 Жовтня 2012 17:28
це просто сором, село 10 кілометрів від Луцька - і не можливо ні туди заїхати, ні назад. в дачний період всі ребра перелічені від тої їзди, а взимку ноги відморожені від чекання маршрутки. і вже не перший рік таке неподобство. пустіть трійку, в селі ж теж люди живуть, і на роботу мусять їздити і дітей в школу чи в садочок відправити, та й в лікарню зрештою.
я Показати IP 24 Жовтня 2012 22:05
а коптять як! особливо Івани! Яке там євро??! виганяти їх із Луцька треба!
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2012 11:13
Не тільки коптять , а й гальмують так, що хоч вуха затикай.
Пасажир Показати IP 25 Жовтня 2012 15:15
Жду не дождуся новеньких автобусів з ЕВРО-3, як мінімум 2012 року випуску по 60-100 тис дол. за 1 автобус, які привезуть перевізники з інших міст. І щоб проїзд обовязково не піднімали, а ще краще по 1,5 грн. возили. Давайте швидше запрошуйте їх, а ні, швидше підписуйте з ними угоди хай з завтрашнього дня вже виїзджають на маршрути.
До пасажира Показати IP 25 Жовтня 2012 16:53
Думаю,що не дочекаєтесь.
Пасажир до До пасажира Показати IP 25 Жовтня 2012 17:28
А чого ток? Романюк, Гунчик та ін так переживають то за екологію, то транспотром забезпечать. З перевізниками зі всіма порозривали договора думаю не просто так, а щоб покращити. Як всі вони стали хоча б на 1 день не виїхали на маршрути я б на це подивився.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus