USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Оскар» - для маленьких луцьких артистів. ФОТОРЕПОРТАЖ

4 Жовтня 2013 15:00
Навчитися мистецтву перевтілення, реалізувати творчі здібності, побороти сором’язливість і страх сцени, відточити дикцію, - цьому навчать у театральній студії «Оскар». Це перший заклад у Луцьку, де акторській майстерності професіонали навчають дітей.

«Мені самому подобається перевтілюватися. Свого часу навіть хотів стати актором. Якось натрапив на таку студію в мережі і загорівся ідеєю розпочати таку справу у нашому місті»,- розповідає керівник та ідейний натхненник театральної студії «Оскар» Алекс Маковецький.

Схожі заклади, каже, не рідкість для столиці. Та у Луцьку чомусь з дитячим театром поки не складалося. Дорослі професійні та аматорські студії є, а от дитячих – жодної. Колектив «Оскару» - першопрохідці в цій справі.

«Разом з вчителькою ми співали пісеньку «Я лисичка, я сестричка», танцювали. Ще ми махали руками, ніби крильцями, як пташки. Віршики розказували. Мені дуже сподобалося, особливо танцювати. Якщо мама з татом приведуть - прийду ще. Мені б дуже хотілося», - ділиться враженнями 6-літня Аня.

«Я дуже люблю дітей і побачив, що заняття у подібних студіях їх розвивають. Після таких занять вони стають розкутішими, починають творчо мислити, краще адаптуються в суспільстві», - зазначає Маковецький.

На заняттях діти грають у розвиваючі ігри, танцюють, співають, вчаться сценічній пластиці, сценічній мові, акторській майстерності.

Одній з найменших вихованок студії – Дарині – 4,5 роки. Мама дівчинки, Марія Русіна, розповідає, що подібна студія – саме те, що потрібно творчій дитині для її подальшого розвитку

«У дівчинки лідерські якості, та й до акторської гри має здібності. Коли розповідає вірші, використовує міміку, жести, вміє повернути головою, коли треба. Ще Дарина велика фантазерка: сама вигадує історії й розповідає їх із запалом. Уявіть, дитина не хоче дослухати казку, а вигадує свій кінець. Тоді починаєш розуміти, що дитина творча і її треба якось розвивати. А подібних закладів, як ця студія, у Луцьку досі не було», - каже Марія Русіна.

У колективі студії - троє педагогів, усі, як з’ясувалось, професіонали. Найменшими дітками опікуватиметься викладач обласного державного училища культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського Валентина Логвіненко. Вона переконує, що справа, яку започаткували у Луцьку – дуже потрібна. Адже навички, які отримають діти в подібній театральній студії, знадобляться в дорослому житті

«Людина, яка себе вільно почуває на сцені, приносить людям радість своєю творчістю. Дуже добре, коли дитина має талант і розвиває його. Це принесе велику користь у майбутньому. Вона буде публічною, розкутою, «душею компанії». Може, дай Бог, і хтось артистом стане. Та творчі люди цікаві в будь-якому оточенні. Чи це медик, чи це вчитель», - пояснює педагог.

Заняття у студії, переконує Валентина Логвіненко, розвивають дикцію, артистизм, ініціативність, допомагають побороти сором’язливість. А ще тут вчать любити мистецтво, що у естетичному вихованні дітей, переконує. займає не останню роль.

«Напевне, кожен у дитинстві мріяв стати актором. Особливо дівчатка, які хочуть стати то актрисами, то балеринами. Та, на жаль, мрії і бажання є, а можливостей їх реалізувати досі не було. Так склалося, що відкриття цієї студії співпало з тим періодом, коли донька зацікавлена акторською майстерністю. Я вважаю, що подібні заняття поганому не навчать, а навпаки – розвинуть творчі здібності ще більше», - розповідає мама ще однієї учениці Людмила Яворська.

Вікові групи поділені таким чином, що діти 4-10 років займаються у вихідні, коли батькам зручно їх привести. До слова, діти 4-6 і 7-10 років вчаться у студії в окремий час. Заняття для старших школярів 11-13 та 14-16 років відбуваються у вівторок та четвер після уроків. Є ще одна група, тут займатимуться театрали-початківці 17-65 років. Для таких охочих заняття будуть проводитися у неділю.

Щоб забезпечити індивідуальний підхід до кожної дитини, у групах буде не більше 10-12 дітей. Поки йде процес становлення студії – місця для охочих ще є. Згодом, якщо буде дуже багато охочих повчитися у професіоналів акторській майстерності, організатори обіцяють збільшити кількість груп. Перше «пробне» заняття в «Оскарі» - безкоштовне.

СКОНТАКТУВАТИ ЗІ СТУДІЄЮ


































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 4 Жовтня 2013 15:53
Круть
!!! Показати IP 4 Жовтня 2013 16:05
Фото - божественні !)
oscar Показати IP 4 Жовтня 2013 17:13
я думав це безкоштовно як в драмтеатрі творчий гурток для дітей, а це просто гарна реклама щоб більше людей прийшло і більше бабла принесло. Думаю народу буде багато: в нас все що платно значить гуд, все що безплатно значить "негуд".
Андрій Показати IP 5 Жовтня 2013 19:11
Молодці, так тримати!!!
лара кась Показати IP 9 Жовтня 2013 10:28
супер 6 клас суперовий
Олеся Показати IP 25 Серпня 2014 13:20
Здорово!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus