USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тексти для дорослих від Леся Подерв’янського зазвучали в Луцьку

25 Березня 2017 09:28
Лесь Подерв’янський, класик української сучасної літератури, підготував для своїх прихильників епічні п’єси, написані суржиком і гостро приправлені нецензурною лексикою.

Ці твори сатирик представив на луцькій сцені, у Палаці культури міста Луцька, 24 березня.

Незважаючи на те, що п’єси Подерв’янського наповнені сумішшю лайки, непристойності, брутальності та відвертого стьобу, вони не позбавлені іронії. Автор у такий колоритний і незвичний спосіб розкриває проблеми сучасного життя, зокрема змальовує радянські реалії, конфлікти, засновані на національному підґрунті, показує всю абсурдність життя.

Для лучан Подерв’янський зачитав улюблені для багатьох читачів тексти: «Діану», «Гамлєта, або Феномен дацького кацапізму», «Нірвану, або Also Sprach Zarathustra» та «Казку про рєпку, або Хулі не ясно». Кожну п’єсу присутні вітали оплесками і схвальними вигуками, не вгавало в залі теж жваве хихотіння.

Варто відзначити, що багато висловів із творів Подерв’янського стали крилатими, а окремі фрагменти активно цитують, адже, попри, здавалося б, їхню абсурдність, вони не позбавлені істини.

Наприклад, «Мир землі, здоров’я в хаті й гарна баба на кроваті!», «Людина – це ж жива істота, вона пісять хоче!» («Діана»), «…людина завжди цікавилася трьома речами. По-перше – своїм калом, по-друге – питками та казнями, і уродами. Дайте їй все це, і вона буде відчувать, шо живе не напрасно» («Казка про рєпку…»).

Також у Луцьку автор презентував ексклюзивний подарунок шанувальникам – уривок із поки що неопублікованого першого свого роману «Таємничий амбал», написаного російською, українською та французькою мовами. Письменник анонсував, що він вийде друком протягом найближчих 1–2 місяців. «Я ніколи не писав романів і більше писати їх не буду. Це для мене був такий виклик – чи можу я написати, чи не можу. Виявилося, що можу», – розповів Подерв’янський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrew Показати IP 25 Березня 2017 16:27
Фігня була, годину.
1232 Показати IP 2 Травня 2017 01:28
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus