USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Тендер по Луцькому зоопарку відбувся непрозоро?

26 Березня 2014 14:28
У рамках проекту з розвитку транскордонного співробітництва «Модернізація зоопарків у Замості та Луцьку» заплановано реконструювати Луцький зоопарк. Вартість реконструкції становить близько 25 мільйонів гривень. Депутатський запит щодо прозорості проведеного тендеру на виконання робіт із реконструкції зоопарку озвучив член депутатської групи "Новий Луцьк" Ігор Поліщук.

«З інформації, опублікованої в ЗМІ, а також з власних джерел, я дізнався, що в рамках проекту з розвитку транскордонного співробітництва «Модернізація зоопарків у Замості та Луцьку» заплановано реконструювати Луцький зоопарк. Вартість реконструкції Луцького зоопарку становила близько 25 мільйонів гривень. Розмір гранту, що був передбачений Єврокомісією для реалізації проекту у Луцьку становив близько 15 мільйонів гривень.

Виконавчий комітет Луцької міської ради влітку 2013 року провів тендер на виконання робіт із реконструкції зоопарку у рамках вищезазначеного проекту. У тендері взяло участь 3 учасники. Пропозиція ПрАТ «Рембудуправління-ВИШКІВ-АТ» була найдешевшою (18 780 672 гривень), найбільш вигідною по умовах оплати та з найкоротшим строком виконанням робіт. Проте, за дивних обставин, дана пропозиція була відхилена з формальних причин, однією з яких став лист начальника управління капітального будівництва Луцької міської ради Карабана Л.В. до голови комітету з конкурсних торгів Вербичу Ю.Г. щодо, начебто, не зовсім якісного виконання робіт ПрАТ «Рембудуправління-ВИШКІВ-АТ» по реконструкції приміщення в Луцькій міській клінічній лікарні.

Повідомленням учасникам про результати процедури закупівлі від 02.09.2013 року доведено до відома, що тендер виграв учасник ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», пропозиція якого на 3 107 892 гривень дорожча від пропозиції ПрАТ «Рембудуправління-ВИШКІВ-АТ» та менш вигідна по іншим показникам.

ПрАТ «Рембудуправління-ВИШКІВ-АТ» не погодившись з результатами тендеру, подало скаргу Голові Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва Польща-Україна-Білорусь. На підставі даної скарги Спільний технічний секретаріат Програми транскордонного співробітництва Польща-Україна-Білорусь замовив аудиторську перевірку тендерної процедури. На період проведення такої перевірки будь-яке фінансування зі сторони надавачів гранту припинилося.

Тим часом, реконструкція зоопарку у Замості вже давно почалася, а в Луцьку все ще розбираються з законністю проведення тендеру.

Враховуючи вищезазначене, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу: Повідомити чому, всупереч чинному законодавству України, на підставі листа начальника управління капітального будівництва Луцької міської ради, за 2 дні до проведення тендерного комітету відхилено конкурсну пропозицію ПАТ «Рембудуправління – Вишків - АТ», яка була найдешевшою та найбільш вигідною по усім іншим показникам.

Повідомити чому в умовах дефіциту бюджету Луцька та складної економічної ситуації в Луцьку обрана конкурсна пропозиція за 21 888 564 гривень, у той час як конкурсна пропозиція за 18 780 672 гривень перевершує попередню за усіма показниками.

Повідомити, чи надійшли кошти від Єврокомісії згідно з грантовим контрактом у розмірі близько 15 000 000 гривень, та якщо надійшли, то коли це відбулося і на скільки затрималося надходження коштів у зв’язку з проведенням аудиторської перевірки тендерної процедури», - йдеться у тексті запиту депутата Ігоря Поліщука.

Відповідь на запит Ігоря Поліщука Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв надати до кінця 57-ої чергової сесії міської ради.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
iiii Показати IP 26 Березня 2014 20:00
чорнуха підмазав от і виграв тендер)
Юлія Показати IP 18 Липня 2014 18:17
Як вже надоїло оце КОДЛО!!!Чорнуха напару з нашим " ДУЖЕ ПРАЦЬОВИТИМ " бувшим головою!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus