USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як працюється ЗМІ на території так званих ЛНР та ДНР

19 Серпня 2014 22:14
Журналісти, які писали правду про терористичні об’єднання «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка», повністю припинили професійну діяльність та покинули свої домівки, побоюючись за власні життя та здоров’я членів їх сімей.

Про це медійники зі східних та південних регіонів України розповіли у рамках зустрічі з представниками волинських ЗМІ сьогодні, 19 серпня.


Журналісти зауважили, що на території так званих ДНР та ЛНР терористи контролюють діяльність ЗМІ, а за правдиві публікації навіть погрожують розправою.

Зі слів журналіста видання «Макіївські новини», самодостатніх «акул пера» у місті залишилось вкрай мало, адже ті, хто мав власну думку, через погрози, втекли до Києва. Працювати в таких умовах, вважає журналіст, вкрай важко, тому його видання після декількох погроз тимчасово припинило свою діяльність.

«Мене тричі попереджували після кожного разу, коли я писав у своїх статтях слова: «терористи» та «сепаратисти». Відвідувати їх події було небезпечно, навіть так звані «круглі столи» відбувались у присутності людей зі зброєю», - розповідає журналіст.


Зі слів власника двох новинних сайтів - пана Олександра зі Слов’янська, - його журналісти йшли на певні поступки для того, щоб зберегти своє життя та мати змогу і далі займатись професійною діяльністю. Зокрема сепаратистів довелось називати "ополченцями", хоча сам Олександр зауважує, що це чистого роду терористи. Чоловік зазначає, що під час прес-конференцій ватажків терористів журналісти не могли задавати ніяких незручних питань, оскільки в спину їм дихали озброєні автоматами бандити. Працівники його видань нині працюють віддалено, оскільки, знаходитись на місці та писати правду - небезпечно для життя.


Насамкінець журналістка Олена з Харкова зазначила, що хоча її область не втягнута у військові дії, на офіс її видання напали невідомі, які погрожували розправою. Так, декілька місяців тому в редакцію телекомпанії «АТН» увірвались люди в масках і погромили дорогу техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
махно Показати IP 20 Серпня 2014 10:11
(терористичні об’єднання «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка») - ООН и Европа не признали Новоросию террористами и называет их повстанцами.
бандера Показати IP 20 Серпня 2014 10:20
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus