USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ТОП-10 сенсаційних археологічних знахідок 2009 року. ФОТО

9 Грудня 2009 18:44

Міжнародний журнал National Geographic опублікував перелік десяти найвизначніших археологічних відкриттів нинішнього року.
 
1. Затонулий корабль-привид епохи «золотої лихоманки»
 
На палубі затонулого корабля дослідники знайшли забуті черевики, а на кухні - розкидані обідні принади. Це дозволило відтворити останні моменти на борту корабля епохи «золотої лихоманки» під назвою «A.J. Goddard». Дослідники знайшли його в листопаді, - пише Gazeta.ua.
 
 
2. Найбільший англосаксонський скарб
 
Любитель-мисливець за скарбами з Англії знайшов у липні найбільший англосаксонський скарб за всю історію археології. Світ побачив вишукані золоті прикраси, коштовні камені і багато оздоблену зброю.
 

3. Старовинні зуби з коштовними каменями
 
Ця знахідка підтверджує високу майстерність дантистів древніх часів. Корінні американці могли вставляти в зуби коштовності ще 2,5 тисячі років тому.
 

4. Могила стародавнього «короля коштовностей» у Перу
 
В могилі знайшли величезну кількість скарбів в різних стародавніх стилях. Вік могили близько 1,5 тисячі років. Учені сподіваються, що її вивчення допоможе відкрити таємниці індіанської цивілізації Мохе.
 

5. Таємничі сланцеві таблички з Джеймстауну
 
Археологи досі намагаються розгадати таємницю незвичайних табличок зі сланцю, на яких невідомі люди малювали майже 400 років тому. Таблички були викопані зі старого колодязя в ранньо-американському поселенні у штаті Вірджинія Сполучених Штатів.
 

6. Величезний «до-Стоунхенджівський» ритуальний комплекс
 
Місцезнаходження руїн старовинного храму визначили за допомогою дивних кругів на полях, побачених з повітря. Археологи знайшли на цьому місці десятки курганів і дві величезні могили, які вважаються зразками «першої британської архітектури», повідомили експерти в червні.
 

7. «Самурайський підводний човен» часів Другої світової війни
 
Дослідники знайшли на дні гавані Перл Харбор дві японські субмарини, які затонули під час атаки японської авіації на кораблі флоту США. Одна з субмарин перевозила літаки, а друга була невеликого розміру. І мала розвивати найвищу швидкість.
 

8. Піратське золото «Чорної бороди»
 
Старовинний меч, маленькі шматочки золота і монету знайшли серед залишків корабля в Північній Кароліні, США. Дослідження підтвердили, що скарби і корабель належали пірату на ім\'я «Чорна борода».
 

9. Череп «вампіра», знайдений в Італії
 
Археологи знайшли череп жінки, померлої від чуми. Її щелепи були примусово розкриті за допомогою цеглини. Це було частиною середньовічного обряду екзорцизму, якому піддавали тих, в кому підозрювали вампіра.
 

10. «Екстраординарні» стародавні скелети
 
Декілька могил, датованих приблизно часом Кам’яного віку. В них знайшли комплект золотих прикрас у вигляді собачих зубів і скелет сидячої жінки. Археологи віднайшли цю могилу під час обширних розкопок в центральній Німеччині.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 23:13
а зубки з коштовними камінцями прикольненькі :))
alex Показати IP 10 Грудня 2009 07:47
Можна лише здогадуватись, як вони кріпили ці камінці на зубах, так що вони протримались такий довгий час.
хвілолог Показати IP 10 Грудня 2009 09:49
КорабЕль, а не корабль.
хвілолог Показати IP 10 Грудня 2009 10:04
А "обідні принади" - це що таке?
OrestN Показати IP 10 Грудня 2009 22:18
у чому вся цінність цих находок? томущо можна поживитись? чи може по іншим критеріям...
архелоог Показати IP 27 Вересня 2014 21:23
клас де знайшли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus