USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп оголосив Китаю «торгівельну війну»

22 Березня 2018 23:37
Президент США Дональд Трамп у четвер, 22 березня, підписав меморандум щодо запровадження мит на імпорт товарів з Китаю, обсяги якого у ціновому обрахунку сягають 60 мільярдів доларів на рік, повідомляє DW.

Президентський меморандум, однак, набуде чинності лише після консультацій, які дадуть законодавцям і лобістам можливість скоротити список зі 1300 найменувань товарів, які обкладатимуться тарифами.

Глава Білого дому заявив, що питання мит вже піднімалося і нині Вашингтон та Пекін перебувають "у процесі переговорів". Зі слів Трампа, дефіцит торговельного балансу США з КНР сягає 375 мільярдів доларів.

Вашингтон також планує подати позов до Світової організації торгівлі (СОТ) стосовно можливих порушень Китаєм закону про захист інтелектуальної власності.

22 березня американський торговий представник Роберт Лайтхайзер повідомив, що зі списку країн, на які пошириться дія запропонованих Трампом спецмит на сталь та алюміній, будуть тимчасово виключені ЄС, Австралія, Південна Корея, Аргентина та Бразилія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus