USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Три країни оголосили про нові санкції проти Росії

24 Лютого 2023 10:44
Уряди Австралії, Нової Зеландії та Великобританії оголосили про нові санкції проти Росії в річницю військового вторгнення в Україну.

Як передає Українська правда, уряд Австралії запровадив додаткові цільові фінансові санкції і заборони на поїздки щодо 90 осіб, а також цільові фінансові санкції щодо 40 юридичних осіб.

До числа об’єктів нових санкцій увійшли російські міністри, які відповідають за енергетику, природні ресурси, промисловість, освіту, трудові ресурси, міграцію та охорону здоров’я.

Під санкції потрапили концерн «Калашников», один із найбільших російських виробників зброї, розробник підводних човнів «Адміралтейські верфі», авіаційна компанія «Туполєв», ракетне конструкторське бюро імені академіка В.П. Макєєва і Курганмашзавод.

Уряд Австралії також оголосив, що надасть Україні додаткові безпілотні авіаційні системи. Ці системи забезпечують розвідку, спостереження та рекогносцировку поля бою для українських збройних сил.

Крім того, сьогодні у Великій Британії перша ротація з близько 200 українських новобранців закінчить військову підготовку за підтримки військовослужбовців Сил оборони Австралії.

Читати ще: Зеленський ввів у дію рішення про санкції проти Московської біржі та 333 росіян, серед яких – банкіри

Уряд Нової Зеландії оголосив про санкції щодо 87 російських громадян.

«Сьогодні ми оголосили про один із найбільших раундів санкцій проти Росії, що є ще однією демонстрацією рішучого засудження Новою Зеландією її незаконних дій», – ідеться в заяві глави новозеландського МЗС Нанаї Махути.

До цієї групи входять політичні діячі, які мають стратегічне значення для Росії та близькі до Путіна. До неї також входять члени Центральної виборчої комісії Російської Федерації, які намагалися узаконити напад на суверенітет України шляхом проведення фіктивних референдумів у незаконно анексованих регіонах України.

Як повідомляє Європейська правда, уряд Британії оголосив новий пакет санкцій, метою яких називають блокування ввезення до РФ «всього, що, як встановила Україна», Росія використовувала на полі бою».

«Серед сотень товарних номенклатур – запчастини літаків, радіообладнання, компоненти електроніки, що можуть використовуватися російським ВПК, зокрема для виготовлення безпілотників. Розвіддані свідчать, що нестача компонентів внаслідок санкцій вже впливає на спроможність РФ виробляти озброєння на експорт, зокрема бронетехніку, ударні гелікоптери та засоби протиповітряної оборони», – зазначають у комюніке.

Під санкції потрапили також найвищі посадовці «Росатому», двох великих компаній оборонпрому, чотирьох російських банків та російських еліт.

Зокрема, це 34 особи, пов’язані з корпорацією «Ростех», а також корпорацією «Алмаз-Антей», що спеціалізується на засобах ППО земля-повітря та зброї для застосування з літаків; 6 підприємств, що займаються ремонтом військової техніки.

Під санкціями опинилися також 5 іранських посадовців з Qods Aviation Industry – компанії-виробника дронів, які РФ використовувала в Україні.

На додачу до експортних обмежень товарів, які РФ використовує для ведення війни, Британія забороняє також імпорт 140 товарів, включно із залізом та сталлю, обробленими у третіх країнах.

Як ми писали раніше, Посли ЄС не змогли узгодити десятий пакет санкцій проти Росії, який планували ввести до річниці повномасштабного вторгнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus