USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Цей рік має стати часом реальних перемовин щодо вступу України в ЄС, – Зеленський

29 Лютого 2024 22:02
Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо підготовки України до вступу в ЄС. Перші переговорні кроки можна зробити вже навесні.

Про це він заявив під час традиційного відеозвернення.

«Провів сьогодні й нараду щодо європейського напряму – наших відносин із Євросоюзом, щодо завдань на цей рік, загалом щодо інтеграції, і конкретно щодо відносин із сусідами у Євросоюзі. Наш пріоритет очевидний: усі домовленості, які є, мають виконуватись, і кожне слово, яке звучить, має працювати в реальності. Україна забезпечує саме такий підхід на європейському напрямку. І саме завдяки цьому ми вже досягли історичних результатів», – зазначив Зеленський.

Читати ще: У яких країнах ЄС найбільше підтримують прийом українців: дослідження

За словами глави держави, цей рік має стати часом реальних перемовин щодо вступу України до ЄС.

«Ще навесні ми можемо розпочати, зробити перші переговорні кроки. І так само цей рік має стати часом максимального прагматизму у відносинах із сусідами. Кожен бачить, що Росія не збирається зупинятися. Вони там, у Москві, хочуть і гонку озброєнь, і нові хвилі дестабілізації. Ми всі у Європі маємо чітко це усвідомлювати. Якщо впаде свобода когось одного – не витримає свобода всіх інших. Така реальність. Ми маємо захищатися. І можемо захиститися. Мусимо досягти наших спільних цілей», – закликав глава держави.

Нагадаємо, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу ухвалили рішення розпочати переговори про вступ України та Молдови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 29 Лютого 2024 22:12
Мене більше цікавить питання коли відкриють кордони
Анонім Показати IP 1 Березня 2024 05:30
А малий все сплітає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus