USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ціна біткоїна перевищила 3000 доларів

12 Червня 2017 08:43
Ціна біткоїна досягла максимального значення в $ 3003 та відкотилася до позначки $ 2950. Капіталізація першої цифрової валюти становить $ 48,9 млрд.

Про це пишуть TodayNews.

Стабільне зростання біткоїнів активно обговорюється в соцмережах.

Так, користувач твіттера під ніком Crypto_Krill зазначив, що наразі ціна 1 BTC в 2,3 рази перевищує вартість потрійної унції золота (31,1 г - ред.).
Тим часом, як пише Finance.UA, на цьому непогано заробили виробники відеокарт.

«Під час золотої лихоманки найкраще продавати лопату» - прописна істина, яка з’явилася більше ніж 150 років тому, сьогодні як ніколи актуальна. На тлі буму навколо криптовалют виробники відеокарт добре заробляють. Бачить це і ринок, про що розповідає Bloomberg.

Ще кілька років тому для майнінгу криптовалюти було достатньо звичайного комп’ютера, але сьогодні складеного за $500 буде замало. Майнеру необхідно потужне залізо, щоб «добувати» криптовалюту. Це спровокувало попит на дорогі відеокарти. Зокрема, пристрій The Antminer S9 здатний майнити до 0,29 біткоїнів за місяць: при поточній вартості валюти залізо відіб’є свою вартість за 3-4 місяці.

Попит на подібні пристрої на майданчиках, на зразок Amazon, величезний: майнери зазвичай купують не одну відеокарту, а кілька, створюючи цілі ферми. І це з урахуванням того, що один такий пристрій зазвичай коштує від $2500 до $3800. Виграють від цього ті, хто таке залізо створює.

Як відзначає видання, за останні кілька місяців вартість акцій виробників заліза почала різко зростати. Зокрема, йдеться про Nvidia Corp, AMD, Intel і Micron Technology Inc – продукція кожної з компаній необхідна для складання потужного заліза для майнінгу криптовалюти.

Повальне захоплення криптовалютами і бум на ринку спровокував зростання акцій цих компаній:

Nvidia – зростання акцій на 45% з початку року. Триразове зростання за останній рік.

AMD – зростання акцій на 27% за останній місяць. Триразове зростання за останній рік.

Intel – зростання акцій на 17% за останній рік.

Micron Technology – зростання акцій на 50% з початку року. Дворазове зростання за останній рік.

Тенденцію підтвердили представники компанії AMD. Зокрема, останні розробки користуються великим попитом не тільки серед геймерів, але і серед користувачів, які займаються майнінгом криптовалют.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus