USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ціною власного життя: в Україні від коронавірусу померли понад 800 лікарів

20 Червня 2021 18:36
В Україні сьогодні, 20 червня, відзначають День медичного працівника. В час пандемії лікарі першими стали на захист людей.

У перші місяці українські лікарі не мали належного захисту. Тому вони не були застраховані від ймовірності заразитися від своїх пацієнтів, пише 24 канал.

У найкритичніші дні, коли захворюваність в Україні била рекорди, а хворі фактично стояли у черзі на шпиталізацію, медики були вимушені по кілька днів залишатися у лікарнях, аби врятувати якомога більше життів.

На жаль, коронавірус забрав життя 877 медичних працівників. Водночас COVID-19 звернув більше уваги до забезпечення медичної сфери. У пік пандемії держава та волонтери почали забезпечувати лікарні киснем, обладнанням та захисним спорядженням.

Для тих, хто стоїть на передовій боротьби із пандемією, збільшили премії. Попри це, за словами лікарів, вони вже втомились від вірусу. Але найбільше щастя для них, коли пацієнтів виписують із медзакладу – живими та здоровими.

«Запах від дезрозчинів, робота в спецодязі – це не так просто. Але найгірше, що в цьому (в роботі лікаря – 24 канал) є, коли ми втрачаємо пацієнтів. У нас велике свято завжди, якщо хворий іде додому. Через місяць він розказує: «Я вже вийшов на вулицю». Ми оптимісти», – поділилася директорка волинського ковідного госпіталю Наталія Скальська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МАША Показати IP 20 Червня 2021 19:50
А скільки померло вчителів, продавців,міліціонерів. Треба краще лікувати і себе,і людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus