USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ціну на проїзд у громадському транспорті можуть підвищити

3 Листопада 2016 12:02
Депутати хочуть зобов'язати перевізників страхувати пасажирів на випадок непередбачених ситуацій і аварій. Про це йдеться в законопроекті №4642, розробку якого ініціювало Мінінфраструктури.

Як пояснюють у міністерстві, на сьогодні більшістю перевізників стали приватні підприємства, якість послуг знизилася, як і відповідальність перевізників за безпеку, - повідомляє "Znaj.ua".

У законопроекті йдеться про обов'язкове страхування перевізниками пасажирів — витрат на їхнє лікування у разі аварії або компенсації матеріальних збитків у разі іншої непередбаченої події.

На думку спеціалістів, потрібно встановити на державному рівні чіткі правила для перевезень людей у населених пунктах і на міжміських дорогах.

«У місті варто всіх зобов'язати їздити із кондукторами в автобусах, заборонити рух у невеликих автобусах стоячи. Навіть у Туреччині зобов'язують перевізників мати лише сидячі місця. Я не кажу вже про розвинені європейські держави. На міжміських маршрутах варто запровадити обов'язкове користування пасками безпеки. А вже після цього — слід вводити страхування пасажирів. За таких умов вартість страхування буде меншим, бо буде менший ризик для страхових компаній», - каже аналітик компанії AFS Олександр Титаренко.

На думку експерта, прийняття цього законопроекту призвиде до подорожчання проїзду в громадському транспорті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 3 Листопада 2016 12:43
ok.,нехай підвищують до 4г грн.,але нехай зроблять квитки,як в усіх цивілізованих країнах, контролерів або ж кондукторів, дійсно сидячі місця, а то страх,що робиться з тими "стоячими". буде більша к-ть тоді перевізників,бо треба буде всіх перевозити і більше місць для працевлаштування відповідно. страхування теж необхідне,але дійсно за умовами такими,що страхова повертатиме кошти, а не лише галочка буде,що є страхування пасажира. по місту можна їздити і без паска безпеки,а ось за містом-так, потрібно одягати,як в усіх цивілізованих країнах. нам в деяких аспектах і до Туреччини ще далеко, дуже далеко....
Вася до лучани Показати IP 3 Листопада 2016 13:28
Про сидячі місця в межах міста, це брєд, ніде такого нема. Та і прийдеться збільшувати кількість автобусів, а дороги хто розширить??? І так в деяких місцях скупчення маршруток, що не пройти не проїхати.
Пасажирка Показати IP 3 Листопада 2016 19:43
А пан Титареннко їздив хоч раз у маршрутці зранку? Про які ЛИШЕ СИДЯЧІ місця він взагалі говорить? Дядьку,спустіться на землю,проаналізуйте пасажиропотік та кількість автобусів на маршруті,а потім вже щось говоріть вголос!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus