USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ціни на продукти харчування в Україні зрівнялися з Польщею

6 Серпня 2019 15:56
Ціни на продукти харчування в Україні зрівнялися з цінами в Польщі і навіть перевищують їх в середньому на 5-7%.

Про це розповів глава Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у своєму інтерв’ю виданню «Обозреватель».

За словами економіста, різниця в ціні тільки зростає. В Україні майже немає продуктів, які за вартістю поступалися б представленим в Польщі.

«Два роки тому нам було ще далеко до Польщі. Тепер, найчастіше, ціна у нас на 5-7% вище, ніж у наших західних сусідів. І різниця тільки зростає», – зазначив Дорошенко.

Ще одна проблема – якість товарів. Зазвичай продукти мають проблеми з безпекою.

Дорошенко додав, що в Польщі печуть свій хліб з українського борошна і зерна. Незважаючи на це, у нас вартість білого хліба на 30% більше, ніж у сусідів. Також він навів наприклад вартість молока, яка в Польщі вдвічі менше.

За словами Дорошенко, одним з чинників такої різниці є система оподаткування.

«Оподаткування продуктів харчування в Україні вище, ніж в Польщі. Наприклад, там ПДВ 5%, а у нас – 20%», – пояснив експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанка Показати IP 6 Серпня 2019 16:27
На заході підприємство з 5-10 % прибутку є рентабельним. У нас всі хочуть мати 100-200 % прибутку як мінімум. Інакше і горбатитись ніхто не буде. А торгаші все плачуться - і ціни задирають, і обважують, і все їм мало.Великий бізнес -суцільні картельні змови . Навіть якщо зроблять ПДВ 5% ціна знизиться не набагато.Немає у нас ринкової економіки і не буде. Якесь суцільне Зімбабве.
Навуходоносор до лучанка Показати IP 6 Серпня 2019 16:36
Дама "лучанка" посмотрела в корень! В Германии вся "накрутка" от производителя до магазина ограничена законом в 3,85%! Вот на эти проценты и существуют все посредники - от транспортных до торговых. Кто нарушил - штрафы такие, что бизнес уничтожен сразу! А экономика у нас не рыночная, а феодально-олигархическая!
Навуходоносор Показати IP 6 Серпня 2019 16:28
Абсолютные цифры на продукты искажают истину. В международных методиках давно используется такой критерий: сколько продуктов сможет купить работник за оплату одного часа своей работы. Так вот в самой дорогой стране ЕС - Норвегии за час работы работник купит продуктов на два дня! В Швеции - тоже, в Германии - на 2-3 дня. В Украине за оплаченный час работы даже так называемый высокооплачиваемый работник (зарплата - 10 тыс.гривен в месяц!) сможет купить упаковку нормального мороженного или три бутылки пива, или пару сосисок, или продуктовый набор, состоящий из буханки черного хлеба, батона и упаковки кетчупа. Или полведра картошки! Узаконенное трудовое рабство! От применения НДС развитые страны уходят! Это тоже налог на рабство! И еще пример. Ну в какой стране мира узаконена такая дикость: клиенту приходит квитанция на оплату, например, электричества. Он идет в банк и платит там не только за потребленную энергию, но и 20% НДС (идет на содержание армии дармоедов, в основном!) да еще и 6-8 гривен за саму операцию платежа! Уйти, конечно, можно от такого грабежа, проводя операции через мобильное приложение или через терминалы. Но бабушки и дедушки платят! То-есть мародеры грабят самых беззащитных, наших отцов и матерей! Да чтоб вы уже все сдохли, твари!
Сераховичі Показати IP 6 Серпня 2019 16:32
Ще б заробітні плати та пенсіі зрівнялись! А так які ціни в Польщі і без нього відомо! .
Анатоль_ Показати IP 6 Серпня 2019 17:12
Треба терпіти, браття! Іде війна! Нічого не поробиш. Коли була друга світова то тоже ціни росли.
Дед до Анатоль_ Показати IP 6 Серпня 2019 20:55
Не обижайте Анатоля! Он всегда смотрит в корень!
Анатолю Показати IP 6 Серпня 2019 18:25
Пане Анатолю, не рівняйте пальця і дещо інше......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus