USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Турбота і увага: лучанам допомагають продуктовими наборами

7 Травня 2020 19:47
Під час карантину виникла нагальна потреба у наданні найнеобхіднішої допомоги хворим та самотнім літнім людям. Вони змушені бути ізольованими через поважний вік і недуги, адже саме такі люди перебувають у групі ризику.

Проте і в цей непростий час знаходяться люди, на допомогу яких можуть розраховувати ті, хто опинився в життєвій скруті, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Єднатися і допомагати один одному, особливо зараз, коли пандемія коронавірусу охопила увесь світ, дуже важливо.

З 24 березня при Луцькій міській раді діє тимчасовий оперативний центр, який спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» забезпечує продуктовими наборами лучан, які вкрай необхідні багатьом в умовах жорсткого карантину.

Читати ще: З добром у серці: лучанам складної долі доставляють продуктові набори

За цей час у домівки лучан було доставлено понад тисячу продуктових наборів, які надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Щодня працівники Фонду разом із представником муніципальної варти розносять допомогу для тих, хто її потребує.
Читати ще: Вдячність зі сльозами на очах: 5 історій лучан, які у безвиході не втратили віру в краще

85-річна лучанка Ольга Дорощук теж звернулася на гарячу лінію тимчасового оперативного центру, адже проживає сама. Через карантин вона вкрай рідко виходить до магазину. Жінка каже, що в пакеті дійсно потрібні їй продукти харчування та засоби гігієни, особливо зраділа медичним маскам.

«Є люди, які нуждаються тої копійки. А зараз ще й вийти не можна до магазину. І що тої пенсії – дві тисячі, – бідкається пенсіонерка. – Велике спасибі вам всім і Ігорю Петровичу, багато років жити, щоб він мав чим допомагати людям. Я знаю, що він велику допомогу дав на лікарню. 20 мільйонів – це велика поміч. Нехай йому Господь дає здоров’я».

Читати ще: Побороти коронавірус: Фонд Ігоря Палиці допоміг лучанам і медзакладам на понад 13 мільйонів гривень

Як розповіла заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, почали цю роботу в рамках постійної співпраці з Луцькою міською радою та Територіальним центром соціального обслуговування міста Луцька, де й допомогли скласти список з найнеобхідніших речей. Загалом, торгові марки та види фасувань можуть відрізнятися, оскільки продуктові пакети формують щодня, залежно від отриманих заявок, а це від 40 до 70 на день.

«З огляду на те, що ситуація змінювалася щодня, і ми не могли спланувати, скільки часу буде карантин, то кожного разу ми вирішуємо, що будемо продовжувати до того часу, допоки триватиме карантин. Поки будуть люди, які неспроможні вийти на вулицю і забезпечити себе найнеобхіднішим, ми будемо розвозити», – зауважила Катерина Шкльода.

Читати ще: Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

Звісно, усім допомогти нереально. Проте працівники Фонду намагаються подбати про тих, хто справді опинився у життєвій скруті.

Нагадаємо, тимчасовий оперативний центр працює з 08:30 до 17:30 без перерви та вихідних. Телефон «гарячої лінії» – 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332 20-30-03 з мобільного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus