USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Творчість Примаченко можуть використати для логотипу Євробачення-2017

8 Червня 2016 12:37
На Дніпропетровщині запропонували створити логотип для пісенного конкурсу "Євробачення-2017", який має відбутись в Україні, у стилі петриківського розпису. Натомість Наталія Заболотна запропонувала використати роботи Марії Примаченко, які б відобразили національний колорит із європейським шиком, - інформує УНН.

Якщо говорити про створення логотипу для "Євробачення-2017", який би відображав “національний колорит із європейським шиком”, то доречно було б звернутися до творчості відомої української художниці Марії Примаченко. Таку думку в ексклюзивному коментарі виданню висловила генеральний директор державного підприємства “Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький арсенал” Наталія Заболотна.

“Якщо є завдання зробити цей логотип („Євробачення—2017“ — ред.) із таким національним колоритом, то, звісно, петриківський розпис — добре, але якщо саме йдеться про яскравий національний колорит — я краще використала б роботи Марії Примаченко. Вони надзвичайно дизайнерські, впізнавані, вони дуже класно лягли б у брендбук. Якщо зробити дизайнерську обробку цих робіт, правильну, красиву, дизайнерську, то вони були б чудовим брендбуком для усіх видів: і для зовнішньої реклами і для сувенірної продукції, і для різних футболок, вони гарно б представляли Україну”, — зазначила вона.

Зі слів Заболотної, творчість Примаченко — поза часом.

“Це такий національний колорит із європейським шиком, з європейським розчерком, тому що я переконана, що Марія Примаченко — вона поза часом. Звісно, вона була жінкою без освіти, але її картини, її робити, її ці звірі — вони є абсолютно аномальними, це те, чого не існує в природі, і вони дуже якісно лягли б у таке орендування, і Україна була б впізнавана на світовій арені”, — додала вона.

Наталія Заболотна нагадала, що виставка робіт Марії Примаченко нещодавно пройшла у “Мистецькому арсеналі”.

“За місяць її відвідало 97 тисяч людей. Це колосальний інтерес, мова, яка не потребує тлумачення, мова, яка зрозуміла, і, водночас, дуже глибока. Це не є абсолютно реалізм, але це наш Пікассо, наш Пірасмані, наш Матіс, наш Поль Гоген.

Єдина проблема, що ми завжди до своєї культури, до своїх мистецьких особистостей, ставимося настільки недбало, що наші можновладці по цей день не розуміють, що історію нашої країни творять не вони, — політики, а творять особистості, які назавжди залишають у спадок для поколінь. Творять митці, письменники, творять ті, хто підтримує культуру, врешті-решт. Марія Примаченко вже безсумнівно увійшла в історію української культури, і я переконана, якби наша країна робила променанс своїм митцям на світовій арені — то до нас сьогодні їздили б мільйони культурних туристів”, — наголосила Заболотна.

Вона також додала, що петриківський розпис є не персоналізованим.

“Петриківський розпис, він не персоналізований, а нам потрібно персоналізувати своїх українських особистостей, українських митців на світовій мапі. Саме тому “Мистецький арсенал“ виступив із такою ініціативою — перейменувати аеропорт Бориспіль на ім’я Казимира Малевича. І це, до речі, також дуже яскравим стало б культурним маяком на міжнародній мапі, і всі б збагнули, чому Малевич, якого знають мільярди на усіх континентах, і при чому тут київський аеропорт. Так починається цікавість до країни.

Марія Примаченко під час “Євробачення“ — я думаю, це було б яскраво. Лише митці здатні створити цей ребрендинг країни, переосмислення її значення, щоб наша країна, прекрасна країна, талановита, наповнена людьми, які зробили величезний вклад у розвиток світового мистецтва, вони мають асоціюватися із Україною, а не з прапорами інших країн”, — сказала Заболотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus