USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В 11 областях України введено карантин через чуму свиней

22 Вересня 2017 15:32
На Волині та ще у 10 областях країни оголошено карантин через африканську чуму свиней.

Карантин через спалахи африканської чуми свиней діє в 21 населеному пункті в 11 областях України, повідомляє УНІАН, посилаючись на дані Держспоживслужби.

Так, карантин введений в Закарпатській (7 населених пунктів), Київській (3 н. п.), Вінницькій, Одеській (по 2 н. п.), Хмельницькій, Рівненській, Дніпропетровській, Волинській, Полтавській, Донецькій та Івано-Франківській (по 1 н. п.) областях.

За даними прес-служби, з початку 2017 року ветеринари зареєстрували в Україні 109 спалахів АЧС.

У місцях, де оголошено карантин, вводяться обмежувальні заходи, блокується переміщення свиней і продукції тваринництва, вилучається худоба, проводиться дезінфекція.

Карантин в населеному пункті оголошується на 40 днів. Якщо за цей час ветеринари не виявлять на його території нових спалахів, такий населений пункт вважається оздоровленим.

Нагадаємо, на Волині першу інфіковану тварину виявили 20 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus