USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Берліні розпочався масштабний страйк транспортників

15 Лютого 2019 09:28
Працівники сфери громадського транспорту Берліна вранці у п’ятницю, 15 лютого, розпочали попереджувальний страйк – найбільший за останні сім років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на агенцію dpa.

«Страйк відбувається за планом», – заявив речник профспілки Verdi, котра закликала до протестів 14 тисяч працівників сфери громадського транспорту в Берліні.

У столиці Німеччини від страйку постраждали сотні тисяч жителів, котрі користуються громадським транспортом: автобуси і трамваї залишились у депо, станції метро зачинені.

За графіком у Берліні працюють регіональні потяги і міська електричка (S-Bahn). Також у звичному режимі працюють автобуси на околицях Берліна та пороми, котрі обслуговує берлінська транспортна компанія BVG.

Попереджувальний страйк має припинитися о 12 годині дня за місцевим часом.

Профспілка намагається збільшити тиск на роботодавця в рамках переговорів про зарплату та умови роботи. Зокрема, Verdi домагається того, щоб для всіх 14 тисяч співробітників був введений 36,5-годинний робочий тиждень (зараз у половини працівників - 39 годин), новачкам теж виплачували різдвяні премії, зарплата збільшувалася швидшими темпами, а всім членам профспілки одноразово виплатили по 500 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus