USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі школярів навчать допиту американських полонених

17 Січня 2024 23:43
У Білорусі для учнів 10-11 класів запровадили новий предмет – «Військовий переклад». Затверджений Міністерством освіти документ опубліковано на порталі правової інформації Білорусі.

Про це пише УНІАН.

Вказується, що навчальна програма факультативних занять повинна сформувати в учнів професійні навички та вміння військового перекладача, а також допомогти їм набути знання по структурі Збройних сил Сполучених Штатів Америки і Великобританії.

За підсумками навчання школярі повинні будуть знати військову термінологію і абревіатури, класифікацію військово-топографічних карт, а також загальні відомості про американську і британську армії і їх озброєння.

Читати ще: У КНДР планують вписати в конституцію Південну Корею «ворогом №1»

Також їх навчать читати зміст бойових документів і передавати їх суть, перекладати з англійської на російську військові і військово-технічні тексти, здійснювати двосторонній переклад бесіди або допиту військовополоненого, а також визначати за знаками розрізнення військовослужбовців Збройних сил США і Великої Британії, їхню приналежність до звань і категорій.

Раніше стало відомо, що Білорусь відкриє своє Генконсульство в Ростові-на-Дону, до консульського округу увійдуть окупований Крим та території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus