USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Британії брудне повітря перетворять на корм для риб

31 Липня 2021 18:07
На біоенергетичній електростанції у Великій Британії викиди вуглецю, що забруднюють повітря, перетворять на екологічно чистий корм для риб.

Про це повідомляє Forbes, передає Укрінформ.

Таку технологію розробляє британська енергокомпанія Drax спільно зі стартапом Deep Branch, який за допомогою мікроорганізмів переробляє промислові викиди CO2 на високоякісний одноклітинний білок (SCP), оптимізований для харчування тварин.

Розробники вважають, що він зможе замінити звичайний корм для тварин на зразок рибного борошна або соєвих бобів і таким чином замкнути цикл виробництва вуглецю.
Наприкінці цього року розробку випробують на викидах, зібраних експериментальною установкою Mitsubishi Heavy Industries на електростанції Drax. Це дослідження є одним із декількох інноваційних проектів у галузі біоенергетики з виловлюванням і зберіганням вуглецю на відновлюваній електростанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus