USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У чеському зоопарку народився рідкісний носоріг: малюка назвали Київ

20 Березня 2022 09:39
У зоопарку Safari park в місті Двур-Кралове-над-Лабем – поповнення. Там з'явився на світ носоріг рідкісного виду, що перебуває на межі зникнення.

Самка чорного східного носорога Єва народила дитинча. Маля назвали Києвом – на честь столиці України, яка так героїчно протистоїть російським окупантам, повідомляє 24 канал.

Маленький носоріг з'явився на світ ще 4 березня, але представники зоопарку повідомили про це лише зараз. При народженні Київ важив 33 кілограми, але з кожним днем він набирає по кілограму. Тож зараз носоріг важить уже 50 кілограмів. Малюк і мама почуваються добре.

«Носоріг народився практично за тиждень після вторгнення російських військ в Україну. Це ім'я – ще один спосіб висловити нашу підтримку українським героям», – сказав директор зоопарку Пржемисл Рабас.
Довідка

Чорний носоріг досягає у довжину понад трьох метрів, а у висоту – 160 сантиметрів. Важать дорослі особини до двох тонн. У цього виду носорогів зазвичай два роги, хоча буває три, ба навіть п’ять. Мешкає чорний носоріг у Центральній, Східній та Південній Африці. Ще у 1900 році цих тварин в Африці було близько 200 тисяч. Проте браконьєрство суттєво зменшило їхню популяцію – до 14 тисяч. А за останніми відомостями, всього чорних носорогів зараз у дикій природі залишилося 4280 тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus