USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Чорногорії – кількатисячні «церковні протести»

2 Січня 2020 12:33
Кілька тисяч людей в середу провели акції протесту в Чорногорії проти законопроєкту про релігійну власність, який розкритикували Сербська православна церква та Росія.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство АР.

Мирні протести відбулися в середу в столиці Подгориці та кількох інших містах.

На чолі зі священниками Сербської православної церкви, просербські чорногорці проводили акції протесту з минулого тижня. Повідомлялося про різні інциденти із залученням поліції, яка затримала 45 людей за останні кілька днів.

Церква наполягає на тому, що закон дозволяє державі вилучити її власність, включаючи монастирі, храми та інші активи. Уряд Чорногорії заперечив, що хоче це зробити.

Парламент Чорногорії у п’ятницю схвалив законодавство на тлі протестів просербських опозиційних депутатів, які намагалися запобігти голосуванню, спричинивши сутички в асамблеї.

Міністерство закордонних справ Росії у вівторок приєдналося до критики Сербської православної церкви на адресу чорногорського закону, висловивши «серйозну стурбованість» і заявивши, що законодавство спрямоване на витіснення сербської церкви з Чорногорії.

У відповідь міністерство закордонних справ Чорногорії звинуватило Москву у втручанні в справи незалежної держави-члена НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Stalker Показати IP 3 Січня 2020 08:32
Москалів ніхто не любить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus