USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Чилі рибалки виловили гігантського оселедцевого короля

16 Липня 2022 00:19
Рибалки з чилійського міста Аріка дістали із води 5-метрового оселедцевого короля. Цю рибу називають провісником катастроф - землетрусів та цунамі.

Про це пише Кореспондент з посиланням на видання Ladbible.

Мешкає риба на великій глибині і піднімається дуже рідко. Згідно з повір'ями, вона виходить на поверхню через рухи тектонічних плит, тому її поява - провісник землетрусів і цунамі. Також вважається, що той, хто спіймав оселедцевого короля, буде проклятий.

До речі, ці рибини були помічені біля берегів Японії незадовго до цунамі та землетрусу в районі Фукусіми.

Оселедцевий король внесений до Книги рекордів Гіннесса як найдовша з кісткових риб, що нині живуть. Найбільший зареєстрований екземпляр досягав довжини в 11 м, максимальна зареєстрована маса - 272 кг, звичайна довжина до 3 метрів. Зустрічається в теплих, помірно теплих і помірних водах Тихого, Атлантичного та Індійського океанів. Промислової цінності не представляє - м'ясо оселедця, за деякими даними, вважається не цілком їстівним і від нього можуть відмовлятися навіть тварини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus